Game info

Super Mario Galaxy

Zoals het hoort in een Super Mario-game is Princess Peach ook in deze game ontvoert. Dit keer heeft een bizar buitenaards wezen haar meegenomen de ruimte in. Mario doorzoekt in Super Mario Galaxy daarom vele planeten in allerlei soorten en maten om Peach te redden uit de klauwen van het onbekende wezen. Omdat Mario nu in de ruimte zit kan hij abnormale sprongen maken, zoals we die nog niet eerder hebben gezien van de Italiaanse loodgieter. De Wii-afstandsbediening en nunchuk-besturing van de Wii wordt op allerlei verschillende manieren gebruikt in deze game. Je moet knoppen indrukken, met de Wii-afstandsbediening zwaaien en op het scherm richten en objecten trekken. Ook kan Mario net als in voorgaande delen transformeren door paddenstoelen te eten. Dit keer kan hij niet alleen groter worden, maar ook in een bij veranderen. Als bij kan Mario bijvoorbeeld enkele seconden vliegen. Wanneer je met een speciale paddenstoel verandert in een Boo kun je onder andere door tralies en muurtjes vliegen.

Nieuwste review

None

De combinatie van de oude Mario-elementen in de ruimte is leuk gevonden, maar het is de afwisseling en het prachtige gebruik van zwaartekracht dat het spel tot iets subliems maakt. Elke keer verrast Super Mario Galaxy weer met slim gevonden platformpuzzels waarbij de zwaartekracht de hoofdrol krijgt. Door de constante kwaliteit en bijna perfectie is Super Mario Galaxy met recht weer een revolutie in het genre en de nieuwe standaard voor de platformgame.

10
Score
100
Score: 100
 • Pluspunten
 • Veel afwisseling en verveelt geen moment. Erg slim gebruik van zwaartekracht. De ultieme platformgame. Alles wat we van een nieuwe Super Mario mochten verwachten en meer
 • Minpunten
 • Geen

Artikelen

  00:25
  1
  Review
  00:25
  1
  Review
  Super Mario Galaxy

Screenshots Wii