Game info

Street Fighter IV

Street Fighter IV brengt de klassieke Street Fighter-gameplay in een volledig nieuw jasje naar de PC, Xbox 360 en Playstation 3. Het officiële vierde deel bevat een groot scala aan vechters, waaronder zowel oude bekenden als nieuwe gezichten. Oude favorieten zoals Ryu, Ken en Chun-Li nemen het op tegen debutanten als Crimson Viper, Abel, El Fuerte en Rufus. De gevechten in Street Fighter IV spelen zich af in volledig driedimensionale omgevingen, maar volgens een traditionele tweedimensionale opzet. Zo speel je de game, net als de eerdere games in de serie, met zes verschillende knoppen en ook keren een hoop bekende aanvallen terug in dit vierde deel. Daarnaast zijn er een hoop nieuwe combo’s en nog niet eerder vertoonde aanvallen te ontdekken en onder de knie te krijgen. Zo heeft elk personage zijn of haar eigen Focus-aanvallen, Super Combo’s en een Ultra Combo-systeem. Je kunt in Street Fighter IV in je eentje een singleplayer-verhaal volgen, waarin je moet winnen van een grote reeks vechters om de campagne te voltooien. Heb je deze uitgespeeld en ben je klaar voor het echte werk? Dan kun je het tegen iemand naast jou op de bank opnemen, of het internet opgaan om daar andere menselijke tegenstanders te vinden.

Nieuwste review

Capcom maakt de hoge verwachtingen dubbel en dwars waar: Street Fighter IV is de beste Street Fighter tot nu toe. Geoefende vechters kunnen zich te goed doen aan talloze combo’s, Ultra- en Super Combo’s, terwijl groentjes ongetwijfeld plezier zullen beleven aan de standaardbewegingen. Het is werkelijk een raadsel hoe het magistrale Street Fighter IV nog verbeterd kan worden. En misschien zelfs wel óf het nog verbeterd kan worden. Een diepe buiging voor de herleving van het oude Street Fighter-gevoel, dit is de game waar we nog jaren mee gaan knokken!

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Street Fighter II, maar dan beter. Focus-beweging werkt erg goed. Nieuwe vechters zijn een prima aanvulling. Grafisch stijl past perfect bij de reeks
  • Minpunten
  • Wie haalt het eelt van je duimen?

Artikelen

Screenshots