Game info

Steel Battalion: Heavy Armor

Steel Battalion: Heavy Armor speelt zich af in 2082 waar de wereld wordt verscheurd door oorlog. Het Amerikaanse leger vecht tegen een nieuwe supermacht die over de wereld wil heersen. De oorlog wordt uitgevochten in zogenaamde vertical tanks, dit zijn als het ware tanks op poten. De Steel Battalion-serie werd bekend in 2003. De game was uniek, doordat de vertical tank bestuurd moet worden met een grote, gedetailleerde controller met twee sticks en zo'n veertig knoppen die gekocht kon worden voor tweehonderd dollar. Steel Battalion: Heavy Armor wordt niet gespeeld met zo'n controller, maar met de Kinect-sensor voor Xbox 360. Je reactievermogen en precisie zijn in deze shooter van essentieel belang om het slagveld winnend te verlaten. Naast een singleplayermodus heeft Steel Battalion: Heavy Armor een online coöperatieve modus voor vier personen.

Nieuwste review

De zogenaamde 'hardcore gamers' keken hoofdschuddend neer op Microsofts Kinect. Zo'n camera waar je met je armen en benen moet wapperen, daar kun je toch geen echte diepe games mee besturen? Capcom hoorde dit gehoon en investeerde tijd en geld in Steel Battalion: Heavy Armor, om hiermee voor eens en voor altijd te bewijzen dat Kinect inderdaad volkomen ongeschikt is voor de besturing van diepe games.

1
Score
10
Score: 10
  • Pluspunten
  • Schoolvoorbeeld voor toekomstige generaties gameontwikkelaars hoe het niet moet
  • Minpunten
  • On-be-stuur-baar. Kinect leest bewegingen verkeerd. Onduidelijk wat je op welk moment moet doen. Aan je voorhoofd krabben leidt tot explosies en het inschakelen van de periscoop

Artikelen

Screenshots