Game info

StarCraft II: Heart of the Swarm

Heart of the Swarm is een uitbreiding op StarCraft II: Wings of Liberty en het tweede deel in de geplande StarCraft II-trilogie. De singleplayer campaign van de game richt zich op het Zerg-ras en bevat ongeveer twintig missies. Daarnaast krijgt de multiplayer nieuwe units en aanpassingen. De game heeft rond de twintig missies die het verhaal van Wings of Liberty voortzetten. Het spel speelt zich twee jaar na het vorige deel af, in 2506. Spelers kijken vanuit het perspectief van Sarah Kerrigan, die weer menselijk is geworden dankzij Jim Raynor. Heart of the Swarm bevat ook het eerste StarCraft II-deel en heeft een adviesprijs van 39,99 euro. Daarnaast zijn er ook twee speciale edities beschikbaar.

Nieuwste review

Alleen al de singleplayer maakt de eerste uitbreiding van StarCraft 2 de twee jaar wachten waard. De campaign in Heart of the Swarm voelt aan als een compleet eigen spel, dankzij de unieke gameplay die helemaal op maat gemaakt is voor het Zerg-ras. In de multiplayer is de uitbreiding uiteraard wel als zodanig herkenbaar, maar weet het spel met nieuwe eenheden en levels de levensduur van StarCraft 2 genoeg te verlengen. Heart of the Swarm biedt talloze mogelijkheden voor nieuwe strategieën, zonder dat het negatief is voor de balans of toegankelijkheid. Samen met eindeloos veel kleinere veranderingen maakt HotS StarCraft 2 een nog betere game dan het al was.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Boeiende en gevarieerde singleplayer, multiplayer toegankelijker, nieuwe eenheden voegen veel strategische mogelijkheden toe, balans gaat niet verloren, kleine updates maken game compleet
  • Minpunten
  • Singleplayer te makkelijk voor hardcore spelers, verhaal komt niet altijd goed uit de verf

Artikelen

Screenshots