Game info

Spelunky

Spelunky is een tweedimensionale platformer waarin de speler de rol aanneemt van een avonturier die op ontdekking gaat in verschillende grotten, vallen ontwijkt en jongedames redt. Spelunky valt in het roguelike-genre; dit betekent dat wanneer de speler doodgaat, hij helemaal opnieuw moet beginnen. De omgevingen worden daarbij iedere keer opnieuw willekeurig gegenereerd om de game niet saai te laten worden.

Nieuwste review

Conclusie

  • <p> Je zult Spelunky vele malen vervloeken, bijna van boosheid je controller door de tv willen smijten, maar toch is er iets dat je telkens weer terug de grot in trekt. De game daagt je uit om continu keuzes te maken en prioriteiten te stellen, het leveldesign is fantastisch en zorgt iedere keer weer voor een nieuwe ervaring, maar bovenal worden vaardigheid en doorzettingsvermogen beloond. Spelunky lijkt soms misschien oneerlijk, maar in feite probeert het je telkens een nieuwe les te leren. Verlies jezelf in deze wonderlijke, ondergrondse wereld en kom weer naar buiten als een betere speler.</p>
    Score: 95 Fantastisch
    • Leunt erg op vaardigheid, goed (willekeurig) leveldesign, durft de speler uit te dagen, veel geheimen om te ontdekken

Artikelen

Screenshots Xbox Live Arcade


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord