Game info

Sonic Riders: Zero Gravity

Sonic Riders: Zero Gravity is een racespel waarin spelers op verschillende circuits zo snel mogelijk van de start naar de finish moeten racen. Dit racen gebeurt op zestien uiteenlopende circuits. Zo race je op futuristische banen met haarscherpe bochten en haal je de concurrentie in op banen die dwars door de jungles gaan. Tijdens het racen kun je ook gebruik maken van verschillende hulpmiddelen om het de tegenstanders zo lastig mogelijk te maken. Zo kun je met een druk op de knop de zwaartekracht veranderen waardoor het racen opeens een stuk lastiger wordt. Pas echter wel op, want de tegenstander kan op zijn beurt gebruik maken van zwarte gaten waar je ingezogen wordt. Denk je dat je goed genoeg ben,t dan is er ook een multiplayeroptie waarbij spelers het tegen andere speler op kunnen nemen in drie verschillende modi: Free Race, World Grand Prix en Survival. In Sonic Riders: Zero Gravity kun je uit achttien verschillende personages kiezen, waaronder Sonic, Robotnik, Knuckles en Tails. Ieder personage beschikt over unieke eigenschappen die tijdens het racen goed van pas komen. Bovendien is het mogelijk om de hoverboards waar je op racet verder uit te bouwen. In totaal zijn er 40 upgrades die allerlei nieuwe mogelijkheden toevoegen.

Nieuwste review

Sonic Riders: Zero Gravity is misschien lang niet zo goed als de bekende Nintendo racegames, maar kan zeer vermakelijk zijn. De levels zijn leuk ontworpen en de verschillende routes leveren meer variatie op. Alleen had er meer tijd in de besturing gestoken moeten worden, want deze voorkomt dat Sonic Riders een écht goede game is. Als tijdsdoder voor Mario Kart Wii verschijnt kan Sonic Riders: Zero Gravity echter prima doorgaan.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Sommige levels zijn heel leuk ontworpen. Veel verschillende paden. Genoeg verschillende modes. Leuk tussendoortje voor Mario Kart
  • Minpunten
  • Sturen werkt slecht. Online modus ontbreekt. Powerups zijn ondoorzichtig. Iets teveel futuristische levels

Artikelen

Screenshots