Game info

Sid Meier's Civilization V

Sid Meier's Civilization V is het vijfde deel in de serie strategiegames. Het doel is om wereldheerschappij te bemachtigen en dat doel bereik je door een beschaving tot grote hoogten te laten stijgen. Je kiest één van de achttien beschavingen en dat ras begeleid je van de steentijd tot het ruimtetijdperk. Tijdens de eeuwen die verstrijken moet je jouw leiderschapskwaliteiten bewijzen op meerdere vlakken. Het is belangrijk om technologische vooruitgang te boeken door onderzoek te doen en via diplomatie strategische verbonden te sluiten met andere beschavingen. Daarnaast kun je vijandelijke rijken aanvallen via grootschalige oorlogen, waarin je grote legers strategisch kunt aansturen om de strijd te winnen. Gedurende het verhaal tref je ook beroemde historische figuren als Napoleon, Julius Caesar, Genghis Khan en George Washington. Het is ook mogelijk om in Civilization V zelf verschillende dingen aan te passen. Ook kunnen spelers hun scenario?s, scores en achievements online met andere spelers delen via de Community Hub. Hierdoor is al het Civilization V-community nieuws te vinden in de game zelf.

Nieuwste review

De uitbreiding Gods & Kings verandert gevoelsmatig weinig aan Civilization V omdat de extra's naadloos in het spel zijn geïntegreerd. Toch is de game completer en meer in balans dan ooit. De aanpassingen zorgen voor een rustigere en aangenamere speelstijl die perfect aansluit op deze turn based-game. Met negen nieuwe beschavingen en drie unieke missies heb je bovendien genoeg extra content om weer uren bezig te zijn.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Aanpassingen zorgen voor net iets betere balans, genoeg extra's om de game (weer) op te pakken, naadloze integratie van nieuwe spelconcepten, spelen met Willem van Oranje, nog steeds een steengoed spel
  • Minpunten
  • Na twee jaar wel erg laat, geen drastische veranderingen

Artikelen

Screenshots