Game info

Shin Megami Tensei: Persona 3

In Persona 3 neem je de rol aan van een middelbare scholier, geadopteerd op jonge leeftijd, die onlangs is overgezet naar de Gekkoukan High School op Port Island. Kort na zijn aankomst wordt hij aangevallen door wezens van de nacht, bekend als Shadows. Deze aanval zorgt ervoor dat zijn Persona, Orpheus, ontwaakt. Hierdoor weet hij deze duistere vijanden verslaan. Hij ontdekt snel dat hij niet de enige is met speciale krachten en er ook andere scholieren zijn die deze kracht bevatten. Van hen leert hij over de Dark Hour, een verborgen tijd die tussen een dag en de volgende bestaat en waar het overloopt van Shadows. Deze monsters hebben langzaam slachtoffers uitgezocht die ze The Lost noemen, mensen die onverklaarbaar zijn veranderd in hersenloze zombies. Onder het toeziend oog van schoolleider Shuji Ikutsuki voegt hij zich bij zijn nieuwe vrienden en neemt het op tegen dit gevaarte voor de mensheid. Door gebruik te maken van het Social Link systeem kun je intieme relaties opbouwen met vrienden en geliefden. Dankzij meer dan 20 Social Links kun je het complexe verhaal steeds opnieuw spelen en een geheel nieuw schooljaar tegemoet gaan met nieuwe ervaringen.

Nieuwste review

Shin Megami Tensei: Persona 3 is een game uit duizenden. De mix van traditionele “dungeon hacking” met het schoolelement zal niet iedereen aanspreken, maar elke gamer met een open geest en een voorliefde voor RPG’s van Japanse afkomst zou hiervan kunnen genieten. De afwisseling tussen het schoolleven en het hakken in Tartarus is welkom, enorm origineel en weet tot het einde toe te boeien. De game mag dan geen wonder der techniek zijn, het verhaal, de verslavende gameplay, het rommelen met de Persona, de occulte thema’s en de fantastische sfeer zorgen er voor dat Persona 3 een game is die door iedereen met een warm hart voor het genre gespeeld moet worden.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Het leven op school en de tijd in Tartarus zijn afwisselend en origineel. Het Persona-systeem is diep en enorm verslavend. Fantastische sfeer en dito verhaal. Volwassen thema’s. Enorm lange speelduur
  • Minpunten
  • Grafisch gezien niet enorm indrukwekkend. Vooral in het begin erg pittig

Artikelen

Screenshots