Game info

Sega Rally

n 1995 werd Sega Rally voor het eerst geïntroduceerd in de arcadehallen. De game werd destijds in hoog tempo bijzonder populair. De klassieke racegame is nu terug en helemaal aangepast aan de huidige generatie spelcomputers en PC’s. In tegenstelling tot andere rallyspellen waarbij je alleen tegen de klok rijdt, race je in Sega Rally tegen directe tegenstanders. Sega Rally is dan ook een arcaderacer die echter de diepgang heeft van een simulatieracer. In Sega Rally race je over meerdere ondergronden zoals modder, sneeuw, gravel en natuurlijk ook asfalt met allerlei vierwiel- en tweewielaangedreven auto’s. Tijdens de races zullen de omgevingen en banen veranderen doordat jij en je tegenstanders er overheen racen en flinke afdrukken achterlaten in de modder. Een baan ziet er dan ook geen lap hetzelfde uit en wordt elke race bovendien steeds slechter begaanbaar. De tracks bevinden zich in acht verschillende omgevingen die elk geïnspireerd zijn op exotische locaties over de hele wereld.

Nieuwste review

SEGA Rally is een goed uitgewerkte arcade racer die trouwe fans van de serie met open armen zullen ontvangen. De game doet precies goed wat een arcade racer goed moet doen: enorm snelle actie vol met reflexen en adrenaline. Je moet echt meester worden over je auto, want makkelijk is het allerminst. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, geeft het enorm veel voldoening.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Goed uitgewerkt, ouderwets raceplezier. Intense races. Acvanced track deformation. Grafisch dik in orde
  • Minpunten
  • Auto voelt te glibberig wanneer je niet met bumpercam rijdt. Voor sommigen frustrerend moeilijk. Splitscreen in offline multiplayer is verticaal

Artikelen

Screenshots