Game info

SEGA Presents Touch Darts

SEGA Presents Touch Darts is gebaseerd op het 'Touch Mechanics' spelconcept en wordt exclusief uitgebracht voor de Nintendo DS. Het spel maakt gebruik van de touchscreen mogelijkheden, zo gebruik je de stylus om de darts te richten en ze met precisie weg te werpen. Naast een uitgebreide career modus bevat Touch Darts ook een brede waaier aan multiplayer opties en een tiental minigames. Deze minigames zijn voornamelijk gebaseerd op klassieke dartsspellen, maar bevat ook enkele originele concepten. Er is een uitgebreide keuze aan personages, die allemaal beschikken over een unieke speelstijl en bewegingen. SEGA Presents Touch Darts heeft een eigen alternatieve visuele stijl. Zo zijn personages uit het spel in stripvorm gegoten en zul je dus geen officiële licenties in het spel aantreffen. Wel is de hele game driedimensionaal. Tijdens het spelen zie je namelijk op het bovenste scherm het scorebord, en kun je op het onderste scherm je darts gooien. Zodoende dart je jezelf een weg door de verschillende toernooien die het spel te bieden heeft, daarnaast is er een oefenmodus waarbij je gewoon een willekeurig potje kunt darten met tegenstanders. Over dat laatste gesproken: tegenstanders in dit spel zijn er in verschillende soorten en maten, en de één is dan ook moeilijker dan de ander.

Nieuwste review

Touch Darts is een excellente simulatie van het echte spel, SEGA heeft zonder twijfel het leukste dartsspel ooit naar de DS weten te brengen. Fans van de sport die de handheld van Nintendo in huis hebben moeten deze titel daardoor dan ook verplicht in huis halen. Mensen die zich echter niet in deze cafésport interesseren zullen geen fluit aan Touch Darts hebben, het spel is namelijk niet in het bezit van een noemenswaardige multiplayer mode waardoor je, samen met wat vrienden, het nodige gelach uit deze titel zou kunt halen. Vandaar ook dat de score wat aan de lage kant is, terwijl Touch Darts een heel degelijk spel is...als je erg van darts houdt.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Besturing werkt lekker soepel. Je krijgt er een exclusieve stylus bij!
  • Minpunten
  • Challenge Mode weet niet lang te boeien. Geen noemenswaardige offline-multiplayer.... ...en ook online biedt het spel geen ondersteuning.... ...waardoor enkel de échte dartsfan plezier zal beleven!

Artikelen

Screenshots