Game info

Rogue Galaxy

Rogue Galaxy is een episch avontuur waarin je speelt met de jonge man Jester. Op de woestijnplaneet Rosa in een uithoek van het heelal droomt hij van ruimtereizen. Hij wordt vanuit het niets gerekruteerd bij de crew van ruimtepiraat Dorgengoa. Met hen neemt hij deel aan een race om een legendarische planeet te vinden. Op deze planeet bevindt zich namelijk de sleutel naar de grootste schat ter wereld: het eeuwige leven. Een andere groep, van de Daytron Corporation, is echter op zoek naar dezelfde planeet. Jaster en zijn crew zullen het in de enorme ruimte moeten opnemen tegen de Daytron Corporation terwijl ze proberen als eerste de delen van de portaal te vinden waarmee ze hun prijs kunnen opeisen. Rogue Galaxy biedt meer dan 100 uur gameplay verdeeld over vijf uitgebreide werelden die allemaal te bereiken zijn zonder dat je lang hoeft te wachten, de game bevat namelijk helemaal geen laadtijden. In deze honderd uur ben je niet alleen bezig met de zoektocht naar het eeuwige leven. Ook kun je zogenaamde ‘side quests’ doen en op zoek naar zeldzame objecten en wapens. Ook is het mogelijk insectrons te vangen en deze te trainen en te laten vechten in het Insectron Tournament. In deze actie-RPG kunnen spelers rennen, springen, zwemmen, klimmen en vechten. Dit gebeurt allemaal real-time. Tijdens de gevechten kun je gebruik maken van allerlei wapens, en bovendien kun je je eigen wapens bouwen. Je kunt ook combinatie-aanvallen maken met meerdere personages. Het is namelijk mogelijk drie personage tegelijk te spelen. Teamgenoten die niet door de speler worden bestuurd kunnen tijdens de gevechten tips geven en bovendien kan de speler ze opdrachten geven.

Nieuwste review

Rogue Galaxy is een betoverende game die heel veel dingen goed doet met wat kleine uitzonderingen. Zo gedragen je teamgenoten zich soms nogal achterlijk en krijg je het gevoel dat je op de, overigens prachtig vormgegeven, planeten teveel dezelfde soort gangen en kamers tegenkomt. Deze minpunten overschaduwen de positieve aspecten echter niet waardoor je zeker waar voor je geld krijgt bij het in huis halen van deze game. Alweer een bewijs dat de PlayStation 2 nog vlotjes mee kan draaien anno 2007.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Grafische pracht en praal. Gevechten lekker dynamisch. Zelf voorwerpen vervaardigen. Minstens veertig uur sociaal leven kwijt. Zeer goede overzetting van Japans naar Engels
  • Minpunten
  • A.I. van teamgenoten niet al te goed. Omgevingen soms repetitief

Artikelen

Screenshots