Game info

Rock Band 4

Rock Band 4 is de nieuwste titel in de Rock band-serie waarin spelers opnieuw de rol van rockster op zich nemen. Voor de game zijn nieuwe instrumenten gecreëerd waarmee het spel gespeeld wordt. Er kan een keuze worden gemaakt uit meer dan 60 verschillende nummers en er zijn daarnaast meer nummers beschikbaar via downloads. De game heeft verbeterde gameplay en heeft achterwaartse compatibiliteit, wat betekent dat de gitaar- en drum controllers van de PlayStation 3 en Xbox 360-versies ook nog kunnen worden gebruikt.

Nieuwste review

Conclusie

  • Rock Band 4 is gemaakt voor twee verschillende doelgroepen en slaagt voor beide maar gedeeltelijk in zijn doel. De gameplay is verbeterd, terwijl op features is teruggeschaald. De achterwaartse compatibiliteit werkt, maar alleen als jouw apparatuur en DLC aan een subset eisen voldoet. Overal zitten haken en ogen aan, wat het product pijn doet; toch blijft de oude gameplay vermakelijk.
    Score: 65 Oké
    • Gitaarsolo’s en fills zijn natuurlijker, kerngameplay is nog steeds even leuk, DLC tilt over naar nieuwe generatie
    • Ingewikkelde compatibiliteitsregels, geen online multiplayer, oude DLC opnieuw downloaden verre van intuïtief en tijdrovend, PS4-gitaar verliest zo af en toe verbinding

Artikelen