Game info

Risen 2: Dark Waters

Risen 2: Dark Waters speelt zich jaren na het einde van het origineel af. Het einde van de mensheid is nabij nadat titanen de wereld verwoest hebben. Monsters zijn uit de diepten van de oceanen gekomen en vallen alle schepen aan die de wateren durven te trotseren. De hoofdrolspeler, nu een lid van de Inquisitie, wordt op pad gestuurd om te onderzoeken wat deze wezens kan stoppen. Daarvoor gaat hij op zoek naar een groep piraten die zouden weten hoe de monsters bestrijd kunnen worden. Risen 2: Dark Waters combineert de RPG-mechanieken uit het eerste deel met een piratensetting en stuurt de speler naar vele verschillende eilanden. Op elk avontuur kiest de speler zijn eigen aanpak, wat ook gevolgen heeft voor hoe de spelwereld zich ontwikkelt.

Nieuwste review

Het duurt eigenlijk net iets te lang voordat Risen 2 een spel wordt waar je van houdt. De eerste vijf uur werkt de third-person actie-RPG vooral tegen, maar de aanhouder wint. Doorzetters worden beloond met een uiterst vermakelijk verhaal en een diepgaand levelsysteem waarmee je een eigen klasse vormgeeft. De gevarieerde missies blijven het hele spel boeiend en met een geloofwaardige AI, een betere balans en minder bugs had dit vervolgdeel nog veel hoger gescoord.

7,5
Score
75
Score: 75
  • Pluspunten
  • Doorzetters worden beloond met een diepgaande RPG, gevarieerde missies, verhaal wordt goed opgebouwd, schatzoeken, grafisch sterk, piraten
  • Minpunten
  • Te hoog instapniveau, vechtsysteem, metgezellen halen game uit balans, slechte A.I., veel kleine bugs

Artikelen

Screenshots