Game info

Ridge Racer 7

Ridge Racer 7 is een arcaderacespel, waarbij je door middel van driften boost op bouwt en waarmee je races kunt winnen. Omdat het een arcade spel is, kan eigenlijk iedereen het spelen. Met andere woorden, de instapdrempel is lekker laag gehouden en de fun staat voorop. Er zijn heel veel verschillende auto's in het spel te vinden, die overigens allemaal zijn verzonnen. Je zult dus geen Mazda's of Honda's tegen komen. Een nieuwe toevoeging in Ridge Racer 7 ten opzichte van de vorige delen is het draften. Dit is een functie die we voorheen vaak hebben gezien in bijvoorbeeld Need for Speed, maar nu dus ook in Ridge Racer zit. Dat betekend dat je achter een tegenstander kan gaan rijden. Hierdoor is de luchtweerstand minder op jou wagen en ga je automatisch ietsje harder en kun je in de volgende bocht zo de tegenstanders voorbij racen. Ridge Racer 7 kent maar liefst 40 wagens, waaronder compleet geschifte hoverbakken tot realistisch ogende sportwagens. Je kunt lekker aan de slag met wagen want er zijn verschillende tuningopties. In totaal zijn er 375000 verschillende variaties om je auto visueel aan te passen en 7150 variaties om de prestaties te verbeteren. Zodoende kun je een auto ontwikkelen die precies bij jou rijstijl past. Tevens kent dit actievolle racespel twaalf verschillende racebanen. Veel van deze banen zijn overigens overgenomen uit Ridge Racer 6, wat voor de Xbox 360 is verschenen. Desondanks kent Ridge Racer 7 wel een splinternieuwe 'Career Mode' genaamd 'RIDGE STATE GRAND-PRIX'. Hier moet je jezelf via verschillende evenementen naar boven werken om uiteindelijk tot beste Ridge Racer gekroond te worden. In totaal kent deze spelmodus meer dan 160 races. Ridge Racer 7 is uiteraard speelbaar via PlayStation Network Gaming. Je kunt met maximaal veertien spelers scheuren over de verschillende exotische, industriële en besneeuwde racetracks. Je kunt met je eigen gemaakte wagen het online opnemen tegen vrienden en vijanden. Via een Global Ranking-systeem kun je altijd je statistieken opvragen om te zien hoe goed je bent in vergelijking met andere Ridge Racers.

Nieuwste review

Ridge Racer 7 is een game die een geheel andere stijl van rijden vereist ten opzichte van de rest van de racegames. De gameplay-mechanieken zijn dik in orde, en doordat het spel lekker uitdagend is zul je er ook echt goed in moeten worden om resultaat te boeken. De voldoening is groot als je het eenmaal onder de knie hebt, en je kunt het ook echt goed onder de knie krijgen omdat de game helemaal klopt. Jammer is wel dat de game naast deze ijzersterke mechanieken te weinig laat zien en niet bepaald als revolutionair in deze inmiddels langlopende serie beschouwd mag worden.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Driften werkt zeer goed. Alles klopt aan de gameplay-mechanieken. Lekker uitdagend. Zowel in singleplayer als in multiplayer genoeg te doen
  • Minpunten
  • Amper gevoel van snelheid. Racetracks en auto’s weinig enerverend. Doet weinig nieuws

Artikelen