Game info

Resonance of Fate

Resonance of Fate speelt zich af in de gigantische mechanische stad Basel, waar het dagelijkse leven draait om een nog onbekende religie. Een groot deel van de populatie is uitgeroeid door giftige gassen, maar dankzij een groot bouwwerk is de mensheid zichzelf opnieuw aan het opbouwen. Vandaar dat er een stad rondom het bouwwerk is gebouwd. In deze stad wordt een gevecht geleverd tussen de Private Military Firm (PMT), waar jij als speler onderdeel van bent, en de Cardinal, de religie die na de dood van de leidster Pope Frida een steeds grotere invloed krijgt op de mensen in Basel. Als speler volg je Vasheron, Zephyr en Leanne die als werknemers van PMT opdrachten voor klanten uitvoeren. De focus ligt in deze Role-Playing Game vooral op gevechten met pistolen. Deze gevechten hebben een uniek systeem. Ze beginnen turn-based, dat wil zeggen dat de routes van te voren uitgestippeld moeten worden. In real-time kan er daarna actief op vijanden geschoten worden. Tijdens gevechten kun je soms ook tijdelijk onkwetsbaar worden en spectaculaire speciale aanvallen uitvoeren.

Nieuwste review

Resonance of Fate doet bijna alles op zijn eigen manier en dat vergt de nodige gewenning. Ben je eenmaal over de hoge drempel heen, dan staat je een verslavend en origineel grindfeest te wachten dat het niet moet hebben van het verhaal of de omgevingen.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Origineel in veel facetten: bijzonder maar uiteindelijk goed werkend vechtsysteem, gebruik van hexes om de wereld vrij te spelen. Verslavend grinden.
  • Minpunten
  • Slechte introductie in ingewikkelde spelmechanieken, warrig verhaal, onnodig backtracken, soms best seksistisch.

Artikelen

Screenshots