Game info

PROTOTYPE 2

Wanneer sergeant James Heller vanuit Irak naar New York terugkeert, ontdekt hij dat zijn vrouw en kinderen zijn gedood door het Blacklight-virus. Heller gaat richting het epicentrum van het virus om daar tijdens een zelfmoordmissie zoveel mogelijk mutanten te vermoorden. Heller wordt echter gered door Alex Mercer, de hoofdrolspeler uit het eerste deel, door hem te infecteren met Blacklight. Heller houdt Mercer verantwoordelijk voor het verspreiden van het virus - en dus voor de dood van zijn gezin - en gaat op zoek naar wraak. Door Mercers toedoen beschikt ook Heller over bovennatuurlijke krachten; hij kan tegen gebouwen oprennen, enorme sprongen maken en zijn armen veranderen in dodelijke wapens. Prototype 2 is net als zijn voorganger een actiegame in een open wereld. Spelers rennen en springen al vechtend door de straten en over de daken van New York. Dat vechten gaat gepaard met bruut geweld dankzij Hellers superkrachten. Met zijn tentakelkrachten kan hij bijvoorbeeld mensen, auto’s en militaire voertuigen optillen en aan stukken scheuren. De speler krijgt echter ook de keuze om niet altijd voor de frontale aanval te gaan, maar zichzelf te vermommen als een soldaat, wetenschapper of wie dan ook in het New York van Prototype 2 door hem of haar op een speciale manier te doden. Niet alleen absorbeert Heller daardoor de herinneringen van die persoon, ook krijgt hij zijn of haar vaardigheden.

Nieuwste review

Prototype 2 is hersenloze fun, zonder ook maar een moment van intelligentie. Elk element in het verhaal wordt ondermijnd door oppervlakkigheid en simpelheid. De game excelleert echter in het creëren van een brute interactieve speeltuin, waarbinnen je jezelf een halve god voelt. Het is alleen jammer dat die goddelijkheid geen waardig podium krijgt om op te heersen.

6,5
Score
65
Score: 65
  • Pluspunten
  • vloeiende gameplay, overdaad aan brute chaos, een leuk upgradesysteem
  • Minpunten
  • grafisch achterhaald, een neerbuigend en simplistisch verhaal, erg makkelijk, klungelige camera, een nog oppervlakkigere hoofdpersoon dan Alex Mercer

Artikelen

Screenshots