Game info

Project Gotham Racing 4

Project Gotham Racing 4 is de tweede PGR-game op de Xbox 360 en komt met een aantal compleet nieuwe elementen. Eén van de belangrijkste toevoegingen is dat je in PGR4 niet alleen met auto’s kunt racen, maar ook met motoren. Je kunt met motoren tegen elkaar racen, met auto’s tegen elkaar, maar ook met motoren tegen auto’s. In totaal zijn er 120 verschillende racemonster, waaronder de 1957 Maserati 250F, 1963 Chevrolet Corvette Sting Ray, 1978 Lamborghini Countach LP400, 1993 Toyota Supra Turbo en 2006 Ferrari 599 GTB Fiorano. Onder de motoren bevinden zich merken als Ducati, BMW en Honda. De rol van het weer is ook erg belangrijk in deze nieuwe Project Gotham Racing-game. Het weer kan tijdens de races namelijk omslaan en dit beïnvloedt de gameplay. Als het tijdens een race bijvoorbeeld hard begint te regenen dan beïnvloedt dit de grip van je auto of motor. PGR4 draait om herkenbaarheid. De game beloont je voor het hebben van bepaalde rijstijlen. Als je een goede race hebt gereden kun je deze bovendien opslaan op een online server. Zo kunnen anderen jouw video’s terugvinden en bekijken. Je kunt zo bijvoorbeeld ook op zoek naar de speler die de langste wheelie heeft gemaakt op de racebaan van Shanghai. Uiteraard is het ook mogelijk om online te racen. Het is in Project Gotham Racing 4 voor het eerst mogelijk om een wereldwijde racegemeenschap op te zetten en in teamverband te racen.

Nieuwste review

Project Gotham 4 is alles wat je van de de beste game in de reeks kunt verwachten. Grafisch behoort de game tot de absolute top, maar de andere opties zijn toch wel hetzelfde gebleven. De toevoeging van motoren is goed gelukt, maar verdient meer verfijning.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Audiovisueel een absolute topper. Nieuwe steden voegen veel toe. Uitdagende gameplay door nieuwe weersomstandigheden. Hoe gek het ook klinkt in een racegame, een sfeervolle uitstraling
  • Minpunten
  • AI is niet bijzonder. Progressie onoverzichtelijk en zonder duidelijk doel. Motoren hebben een hoge leercurve

Artikelen

Screenshots