Game info

Project CARS

Project Cars staat voor Community Assisted Racing Simulator. De racesim, ontwikkeld door Slightly Mad Studios, is namelijk gefinancierd door fans van het genre. Ook de ontwikkelaar zelf heeft meebetaald aan de ontwikkeling van de game. Spelers kunnen extra geld in de ontwikkeling stoppen door Tool Packs te kopen. Daarmee krijgen zij speciale perks voor hun racevaardigheden. Mensen die hebben meebetaald krijgen ook een gedeelte van de winst die de eerste twee jaar dat de game te koop is wordt verdiend. Project Cars biedt een realistische racesimulatie. Spelers krijgen verschillende hulpmiddelen om te leren rijden. De game draait op een vergevorderde versie van de Madness-engine, waar ook diverse Need for Speed-games op hebben gedraaid. Project Cars bevat meer dan zestig gelicenseerde auto's en meer dan 35 racetracks. Naast echte en fictionele circuits bevat de game ook fictionele wegen waarop van punt A naar B geraced kan worden. Deze locaties zijn geïnspireerd door onder andere Côte d'Azur en California Pacific Coast. Project Cars is voor PlayStation 4, Xbox One, Wii U, pc en SteamOS (Linux). Voorheen waren ook een Xbox 360- en PS3-versie in ontwikkeling, maar die zijn geannuleerd. Project Cars maakt ook gebruik van de Oculus Rift. Daarnaast wordt Sony's virtual realityset Project Morpheus ondersteund.

Nieuwste review

Je moet echt van autoracen houden om plezier te beleven aan Project Cars, maar dan vind je ook niet gauw een betere. Dit is feitelijk een solide, uitgebreide pc-racesimulator vol beleving die ook nog eens op de PlayStation 4 en de Xbox One te spelen is. Wel laat de game qua menuontwerp en functionaliteit wat te wensen over en missen we wat essentiële auto's.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • Complete en zeer diepgaande racesimulator voor pc én consoles, heerlijke virtuele autosportbeleving, slimme carrièrestand
  • Minpunten
  • Complexe menu's en functies niet geoptimaliseerd voor consoles, relatief karige auto(merken)selectie, kleine bugs

Artikelen

Screenshots