Game info

Professor Layton en de Erfenis van de Azran

De zesde Professor Layton-game heet Professor Layton en de Erfenis van de Azran. Het is het laatste spel waarin professor Layton zelf de hoofdrol speelt. Het verhaal speelt zich direct af na het einde van het laatste spel, Professor Layton en het masker der wonderen. De Azran, een overgebleven deel van eeuwenoud volk, worden bezeten door een organisatie genaamd Targent, een organisatie die graag de erfenis van de Azran in handen wil krijgen. Daarbij komt ook dat Jean Descole, de aartsrivaal van Targent, ook aast op de erfenis. Zo ontstaat er een strijd tussen de twee rivalen voor de mysterieuze erfenis met een bijzondere kracht. Het verhaal volgt Professor Hershel Layton, zijn assistente Emmy Altava en zijn leerling, Luke Triton. Het drietal reist af naar de ondergesneeuwde stad 'Snowrassa' om een 'levende mummy' te onderzoeken. Daar aangekomen ontmoeten ze een meisje genaamd Aurora, een afstammeling van de Azrans, ingevroren in het ijs. Nadat de drie haar ontdooit hebben en ontdekken dat het meisje haar geheugen is verloren, zullen ze de wereld af moeten reizen om de waarheid achter de Azran en hun schat te vinden. In het spel moet de speler net zoals in andere spellen uit de serie weer puzzels oplossen. De gameplay is het meest te vergelijken met het vorige spel uit de serie, Professor Layton en het masker der wonderen. Maar anders dan in voorgaande spellen reizen Professor Hershel Layton en consorten dit keer naar bestaande locaties, zoals Amerika, Zuid-Afrika en Rusland, in combinatie met niet-bestaande plekken, zoals de stad Snowrassa. Het spel bevat in totaal meer dan 500 nieuwe puzzels, meer dan de 360 van het vorige deel.

Nieuwste review

Nadat we samen tientallen uren hebben doorgebracht en we honderden puzzels hebben opgelost, is professor Layton toe aan wat anders. Hij neemt – voor nu – afscheid met een groots, maar wat wisselvallig slot op de Azran-trilogie, dat vooral geschreven is voor Layton-connaisseurs. Al te herkenbare puzzels vergeef je de game dankzij de mooie, gedetailleerde aankleding en heerlijk sfeervolle spelwereld.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Passend einde (hopelijk tijdelijk) voor de personages, idyllische spelwereld is groter dan ooit, grafisch weer prachtig, Layton-sfeer
  • Minpunten
  • Plot is wisselvallig en soms langdradig, puzzels verrassen niet echt meer

Artikelen

Screenshots