Game info

Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team

Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team is de eerste Pokémon game waarin je als een Pokémon op avontuur gaat. De game is een RPG waarin je dus niet als menselijke Pokémontrainer speelt, maar op mysterieuze wijze in een Pokémon bent veranderd. Aan de hand van enkele persoonlijkheidsvragen verander je in 1 van de 16 verschillende Pokémon, inclusief Pikachu, Charmander, Squirtle en Bulbasaur. Als je een vurig temperament hebt verander je bijvoorbeeld in Charmander. In het begin van Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team zul je samen met een partner Pokémon moeten redden en ontdekken waarom je in een Pokémon bent veranderd. In de game zitten meer dan 380 Pokémon, inclusief enkele legendarische, die je tijdens je avontuur zult kunnen ontmoeten. Elke kerker waar je in terecht komt is willekeurig opgebouwd zodat een gebied nooit hetzelfde. De Rescue optie geeft je de mogelijkheid om gered te worden door een andere speler of zelf een andere speler te redden. Via een wachtwoord kun je bij de andere speler in de kerker terecht komen en hem een helpende hand bieden.

Nieuwste review

Pokémon Mystery Dungeon begint goed met een leuke verhaallijn en een goed ontworpen spelwereld, maar zodra je aan de dungeon crawling begint, waar de gameplay toch bijna exclusief uit bestaat, verzandt de game in een redelijk repetitief, oppervlakkig, simplistisch en saai geheel. Het enige wat je bezig zou kunnen houden, is het verzamelen van zoveel mogelijk Pokémon of het verhaal tot het einde toe volgen.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Pokémon verzamelen blijft verslavend. De hub-wereld is behoorlijk goed verzorgd. Leuke, speelse verhaallijn
  • Minpunten
  • Missies zijn erg eentonig en te simpel. Gevechten blijven te simplistisch en oppervlakkig. De missiegebieden zijn repetitief, sfeerloos en kaal. Stroeve navigatie, vooral tijdens gevechten

Artikelen