Game info

Pokémon Diamond

Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zijn twee Pokémon RPG spellen voor de Nintendo DS, ze verschillen onderling alleen in het Pokémonaanbod. Het is via de draadloze verbinding van de DS mogelijk Pokémon tussen de twee verschillende versies uit te wisselen. Diamond en Pearl spelen zich af in het nieuwe gebied Shin’ou, dat besneeuwde gebieden bevat, uniek voor een Pokémon RPG. Shin’ou bevat daarnaast een ondergrondse wereld die gebruik wordt voor de multiplayermodus. Spelers kunnen hun eigen geheime basis ontwerpen en inrichten, net als in de vorige spellen. Bovendien kun je mini-games spelen. Eén van deze mini-games is het opgraven van fossielen van oude Pokémon. In Pokémon Diamond en Pearl zijn er vijf verschillende tijdsperioden, een concept dat voor het eerst geïntroduceerd werd in Pokémon Gold en Silver. Het systeem is echter flink uitgebreid en bevat nu ochtend, middag, namiddag, avond en nacht. De Pokémon Contests die in Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald verschenen, zijn terug als Super Contests en bevatten enkele veranderingen. De Super Contests bestaan nu uit drie rondes; In de Visual Judgement-ronde moet je met de stylus voorwerpen aan je Pokémon geven om punten te verdienen. In de Dance Judgement moet je tegen andere Pokémon strijden in een test van ritme en balans. De laatste ronde, de Perfomance Judgement, is identiek aan de originele opzet van de Pokémon Contests; Pokémon moeten hier hun aanvallen gebruiken om punten te scoren. In deze nieuwe Pokémon-games zijn verfijnde verschillen tussen de mannetjes en vrouwtjes Pokémon toegevoegd, inclusief aspecten zoals verschillende grootte en andere duidelijk verschillende uiterlijke kenmerken. De Pokédex kan nu bovendien het gewicht en de lengte van de speler vergelijken met die van de Pokémon. Een compleet nieuw apparaat, bekend als de Pokétchi, kan om de pols gedragen worden als een horloge en heeft verschillende functies. Hieronder bevinden zich een tijdmanagementsysteem, een rekenmachine, de mogelijkheid om je Pokémon te bekijken in een broedcentrum en een typekaart. De Battle Tower maakt ook zijn terugkeer. Het is mogelijk om de Pokémon uit je Pokémon-games voor de GBA over te zetten naar Diamond en Pearl via het GBA-slot van de Nintendo DS. Via de draadloze Wi-Fi kun je bovendien met andere spelers over de hele wereld ruilen, gevechten houden en online via voicechat met elkaar praten in Pokémon Centers. Het is ook mogelijk om je Pokémon uit Diamond en Pearl te laten vechten in Pokémon Battle Revolution voor de Wii.

Nieuwste review

Dat Pokémon Diamond niet veel zou vernieuwend hadden we al door vanaf het moment dat de titel voor het eerst werd aangekondigd voor de DS. Misschien is het niet eens zo’n groot probleem dat we meer van hetzelfde te zien krijgen, de fans van de reeks hebben in het verleden al laten blijken dat ze best tevreden zijn met het huidige concept. Toegegeven, het spel maakt maar half gebruik van het touchscreen, maar dat is grotendeels vergeven door de excellente WiFi-mogelijkheden die van Pokémon Diamond een spel maken dat bijna tot in de oneindigheid gespeeld kan worden…mits je van Pokémon houdt natuurlijk!

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • 493 verschillende zakmonsters.... ...die je online kunt laten vechten.... ...en ze via WiFi kunt ruilen.... ...waardoor de speelduur bijna oneindig is!
  • Minpunten
  • Weinig vernieuwing. Audiovisueel middelmatig. Implementatie touchscreen voelt soms gaar aan

Artikelen

Screenshots