Game info

Pokémon Battle Revolution

Pokémon Battle Revolution is de eerste Pokémon-game voor de Wii. Dit spel draait helemaal om de gevechten tussen de veel verschillende Pokémon. Opvallend is hierbij dat het spel in grote mate gebruik maakt van interconnectiviteit met de Nintendo DS. Je kunt namelijk met de Pokémon vechten die je in de DS-games Pokémon Diamond en Pearl hebt gevangen. De DS kun je daarbij controller gebruiken. DS-bezitters met Diamond of Pearl hebben als voordeel dat je in de Colosseum-modus je eigen trainer kunt maken. Vervolgens kun je met de door jezelf gevangen Pokémon gaan vechten. Door te winnen kun je geld verdienen en hiermee nieuwe kleding kopen voor je trainer. Wanneer je de DS-games niet hebt zul je een trainer moeten kiezen met een vaste selectie Pokémon. Naast de singleplayermodus heeft het spel ook een offline en online multiplayermodus.

Nieuwste review

Als je sinds het in huis halen van Pokémon Diamond en Pearl al de hele tijd zit te dromen over hoe al die beestjes er in het 3D uit zouden zien, dan is Pokémon Battle Revolution een perfect spel. Wil je echter meer dan dat, dan laat deze game je genadeloos in de kou staan doordat er bitter weinig te beleven valt naast het deelnemen aan gevechten. Ben je niet in het bezit van een Pokémon-game voor de DS, dan haal je simpelweg het best een andere Wii-game in huis dan Pokémon Battle Revolution.

4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Pokémon-gevechten in 3D. Via WiFi met je zakmonsters online
  • Minpunten
  • Naast vechten valt er niets te beleven. Commentator ga je na een tijdje echt haten. Grafisch maakt het spel geen indruk. Zonder Diamond/Pearl heb je er niets aan

Artikelen

Screenshots