Game info

Pirates of the Caribbean: At World's End

Pirates of the Caribbean: At World's End is gebaseerd op de tweede en derde Pirates of the Caribbean-films. At World’s End bevat het zogenaamde multi-pirate control noemt. Hierdoor kun je in een gevecht tussen drie verschillende personages switchen (bijvoorbeeld Jack Sparrow, Will Turner en Elisabeth Swann). Als je maar met één van de drie personages speelt en de andere twee negeert, zullen ze uiteindelijk doodgaan en betekent dit dat jij ook moet stoppen. Alle drie de piraten moeten blijven leven om ervoor te zorgen dat jij verder kunt spelen. Er zitten een aantal platformelementen in de game verwerkt. Will kan bijvoorbeeld de mast inklimmen en op balken balanceren. Will’s balans regel je via de linkerstick, maar zelfs als dit niet lukt is er nog geen nood aan de man. Als Will niet in evenwicht blijft terwijl hij op een balk loopt en er uiteindelijk vanaf valt, kan hij zijn zwaard in de balk vaststeken om zich vervolgens weer omhoog hijsen. Er is een belangrijke rol voor het duelleren weggelegd in de zogenaamde duelling-modus. De snelheid van de game wordt dan wat lager, zodat je goed de tijd kunt nemen om het duelleren onder de knie te krijgen. Het aanvallen wordt voortdurend met verdedigen afgewisseld. In totaal zijn er drie aanvallen waar je tijdens het duelleren gebruik van kunt maken: hoog, laag en de steek vooruit. Je kunt bij het duelleren verschillende personages vrijspelen.

Nieuwste review

Pirates of the Caribean 3: At Worlds End is een redelijke filmgame geworden die voornamelijk voor de jonge kids bedoeld is. Het mist enige diepgang en vrijheid, iets wat juist heel belangrijk is voor het leven van een piraat. Gelukkig ziet het er allemaal wel erg mooi uit; de tussenfilmpjes zijn om van te smullen.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Erg geschikt voor kinderen. Prima graphics (en dat voor een filmgame!). Heerlijke tussenfilmpjes. Goeie voicecast en (muzikale) soundtrack
  • Minpunten
  • Op de lange termijn niet interessant. Diepgang ligt ergens onder in de zee. Herhalende gameplay kan gaan vervelen

Artikelen

Screenshots