Game info

Pillars of Eternity

Pillars of Eternity stond voorheen bekend als Project Eternity. De fantasy-rpg van Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth) is gefinancierd via Kickstarter. Onder andere Chris Avellone, Tim Cain en Josh Sawyer helpen mee met de ontwikkeling. Doordat de game het bedrag van 3,987 miljoen dollar heeft opgehaald, was het op dat moment één van de meest succesvolle Kickstarter-campagnes ooit. Pillars of Eternity biedt realtime tactische gameplay met de mogelijkheid om pauzes in te lasten. Spelers creëren een groep avonturiers. De spelwereld is tweedimensionaal en de gameplay wordt vanuit een isometrisch perspectief bekijken. Dit alles lijkt erg op de spirituele voorlopers van de game, Planescape: Torment, Icewind Dale en Baldur's Gate. De mechanismen zijn niet gebaseerd op de Dungeons & Dragons-regels, en de plot en setting zijn compleet origineel. Spelers kunnen tot wel vijf leden voor een party samenstellen. Het hoofdpersonage is op gedetailleerde schaal aan te passen, onder andere op ras, subras, klasse, cultuur, mogelijkheden, skills en uiterlijk.

Nieuwste review

Ontwikkelaar Obsidian komt met Pillars of Eternity zijn belofte aan 73.986 backers op Kickstarter na en heeft de ultieme ode aan rpg-klassiekers als Baldur’s Gate en Icewind Dale gemaakt. Het is geen eenvoudige namaakproductie geworden en ook dankzij de unieke spelwereld staat het spel volledig op zichzelf. De verschillende spelelementen (vechten, levelen en ontdekken) zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat de game de hele rit boeiend en uitdagend blijft. Hoewel het voor nieuwkomers wellicht wat ouderwets en overweldigend kan aanvoelen, is dit zonder twijfel een van de beste rpg’s van dit moment.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • De complete rpg-ervaring, uitdagend vechtsysteem, boeiend verhaal en gave wereld, diepgang personages, eenvoudige besturing, vele tientallen uren gameplay
  • Minpunten
  • Overweldigend en veeleisend voor nieuwkomers, grafisch niet spannend

Artikelen