Game info

Picross 3D

Picross 3D is de opvolger van het puzzelspel Picross DS. Het grootste verschil is dat de puzzels ditmaal oplost dienen te worden door gebruik te maken van de derde dimensie. In de puzzels is het de bedoeling om uit te maken welke kubussen je weg moet ‘beitelen’ en welke mogen blijven. De speler kan dit bepalen door met kolommen en cijfers al puzzelend te beredeneren welk blokje moet blijven en welke niet. De blokken die over blijven vormen samen een object. De game biedt 350 objecten die al puzzelend gecreëerd kunnen worden. Picross 3D geeft de speler tevens de kans zelf puzzels te creëren en deze te delen met vrienden en familie. Het is zelfs mogelijk mee te doen aan internationale competities door zelfgemaakte puzzels te versturen via het Nintendo Wi-Fi Netwerk. Het netwerk kan ook gebruikt worden om nieuwe en originele puzzels te downloaden.

Nieuwste review

Met Picross 3D voegt Nintendo met succes een nieuwe dimensie toe aan de Picross-gameplay. Het denken in drie dimensies zal voor sommigen even wennen zijn, maar al snel hak je met het grootste gemak de aandoenlijke figuurtjes uit de grijze blokken.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Picross werkt goed in drie dimensies, meer dan genoeg puzzels, leuke animaties van de figuren, zelf puzzels maken en delen
  • Minpunten
  • Vergissingen zijn te snel gemaakt en niet meer te corrigeren

Artikelen

Screenshots