Game info

PES 2012

PES 2012 introduceert een aantal aanpassingen ten opzichte van zijn voorganger. Zo is er het Active A.I.-systeem, dat de kunstmatige intelligentie van het spel verbetert. Spelers zetten sneller een loopactie in en blijven dat ook volhouden in plaats van halverwege weer te stoppen. Ook kruisen ze je soms om de ruimte open te trekken. Bij de dode spelmomenten kun je deze keer zelf een speler selecteren en bepalen waar je de bal wil hebben. De ingooiende speler of de speler die de vrije trap neemt zal hier vervolgens rekening mee houden.

Nieuwste review

PES 2012 fêteert training, hard werk en oefening, en beloont dat met aanvallend voetbal van de bovenste plank. Onnavolgbare dribbels en het nieuwe Teammate Control maken deze editie de beste PES sinds jaren. Met een flinke dosis mankementen en minpunten blijft het echter een stap in de goede richting, in plaats van de ultieme voetbalgame.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Teammate control, aanvallende AI ‘ziet’ het spel, vloeiend voetbal, veel spelers lijken op hun evenbeeld, trainingmodus
  • Minpunten
  • Ergernissen, verdedigende AI staat soms te schutteren, saai en repetitief commentaar, sfeerloze stadions

Artikelen

Screenshots