Game info

Patapon

Patapon is een ritmische 2D platform/actie-game waarin je de leiding neemt over een groep kleurrijke Patapons. Deze Patapons zijn een dappere en nobele stam waarmee je het in een reeks epische gevechten opneemt tegen vijandige legers en gigantische monsters. Door gebruik te maken van drumbeats kun je marcheren, aanvallen, verdedigen en zo je de Patapon stam naar de overwinning leiden. De game bevat meer dan 20 missies die zich afspelen in verschillende soorten omgevingen. Zo kom je onder andere terecht in moerassen, vulkanen en woestijnen. Je kunt tijdens het spelen je Patapon leger aankleden, hulpmiddelen verzamelen en je stam uitlaten groeien tot een vernietigende kracht. In je leger beschik je over verschillende soorten krijgers en een breed arsenaal uitbreidingen voor je wapens en schilden. Door je stam op de juiste manier aan te passen kun je op strategische wijze door dit avontuur lopen. Als je van verzamelen houdt dan kun je opzoek gaan naar zeldzame wapens en voorwerpen en tijdens punten verzamelen om je Patapons beter te maken. Patapon bevat ook vijf muzikale mini-games waarmee je verbeteringen voor je Patapon leger kunt vrij spelen. Patapon bevat een unieke visuele stijl die afkomstig is van de populaire Franse artiest Rolito. Dit is terug te vinden in het ontwerp van de personages, de 2D stijl gecombineerd met abstracte vormen, de kleurrijke omgevingen en de kolossale eindbazen.

Nieuwste review

Patapon weet je hart te veroveren, zelfs al hou je niet van ritme-, tactische- of role playing games. De combinatie van factoren zorgt voor een dermate unieke ervaring dat we in feite te maken hebben met een nieuw genre. Verkijk je echter niet op het liefelijke uiterlijk van de eenogige strijders, want deze game is niet kinderlijk makkelijk.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Unieke stijl van Rolito. Wereldse muziek. Heerlijk verslavend. Afwisselende levels. Goed uitgewerkte en diepe gameplay
  • Minpunten
  • Leercurve is zo nu en dan erg hoog

Artikelen

Screenshots