Game info

Pac-Man Championship Edition

Voor het eerst sinds het originele Pac-Man is er op de Xbox 360 -- om specifiek te zijn op Xbox Live Arcade -- weer een volledig nieuwe Pac-Man, inclusief compleet nieuwe doolhoven. We hebben het hier dan ook over Pac-Man Championship Edition, wat exclusief voor Xbox Live Arcade is. Het spel bevat niet alleen nieuwe doolhoven, maar ook nog eens veranderende doolhoven. Ze kunnen bijvoorbeeld van vorm veranderen tijdens het spelen, wat nieuwe hindernissen oplevert. Daarnaast bevat het spel zes nieuwe spelmodi, een nieuwe soundtrack en natuurlijk HDTV-resolutie. De hoofdmodus van het spel is de 'Championship Mode' waarom spelers doolhof na doolhof moeten voltooien door met Pac-Man stipjes, fruit, spoken en krachtpillen op te eten. Dan is er nog de 'Challenge Mode 1'. Dit is feitelijk gezien een evolutie van de Championship Mode. Hier zijn er minder krachtpillen en beloningen aanwezig waardoor het een stuk moeilijker wordt. Daarnaast is er een tijdslimiet van tien minuten. In 'Challenge Mode 2' moeten spelers door een verduisterd doolhof spelen, waarbij alleen een klein beetje licht rond Pac-Man en de spoken zelf is te zien. Hier is eveneens een tijdslimiet van tien minuten. Dan is er nog de 'Extra Mode 1'. Dit is feitelijk hetzelfde als 'Challenge Mode 1', maar dan veel en veel sneller. Pac-Man en de spookjes bewegen sneller als normaal, en daarom heb je ook minder tijd (vijf minuten) om het te voltooien. Bij 'Extra Mode 2' moet je Pac-Man navigeren door een alternatieve wereld die is gebaseerd op de straten van Manhattan, ook hier heb je maar vijf minuten voor. Tot slot is er nog de 'Extra Mode 3', waar feitelijk een mix is van alle eerder beschreven speltypes. Hier heb je een tijdslimiet van tien minuten. Verder kent het spel Xbox LIVE ranglijsten, achievements en natuurlijk gamerscore-punten. Het spel kost 800 Microsoft-punten.

Nieuwste review

Pac-Man Championship Edition is het ultieme voorbeeld van waar Xbox Live Arcade om draait. Een klassieker met nieuwe gameplay elementen die briljant werken, en dat ook nog eens in een high-def sausje met een nieuw grafisch jasje. WAKKA WAKKA WAKKA!

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Eindelijk een goed vervolg op Pac-Man. Nieuwe goed uitgewerkte gameplay. Mooie graphics met een ouderwetse sfeer. WAKKA!
  • Minpunten
  • Controls, en vooral de analoge stick, laat op hoge snelheden wel eens afweten

Artikelen

Screenshots