Game info

Overlord II

In Overlord II nemen een nieuwe Overlord en zijn leger van Minions het op tegen het Glorious Empire, dat veel weg heeft van het Romeinse Rijk. Dit glorieuze rijk breidt zich uit door naburige landen over te nemen en daar alle magie uit te bannen. Wanneer weer iemand opgepakt wordt voor het bezitten van magische krachten, vallen kleine monsters met gele ogen en grote oren het konvooi aan: de Minions herkennen in de opgepakte jongen hun nieuwe heerser. Een nieuwe Overlord is geboren. Vanaf dat moment is het is tijd om als Overlord de strijd aan te gaan met het Glorious Empire in dit fantasierijke actiespel. Als Overlord ga je voorop in de strijd en bepaal je wat jouw ondergeschikten, de Minions, doen. Je kunt de Minions opdracht geven alles te laten verwoesten wat op hun pad komt. Tegelijkertijd kun je er ook voor kiezen om dorpen te onderwerpen aan jouw macht. In Overlord II zijn de Minions slimmer en gevaarlijker dan in het eerste deel. Minions kunnen nu bijvoorbeeld ook flink schade doen aan de omgeving door gebouwen te verwoesten. Daarnaast zijn ze in staat om op de rug van wolven en allerlei magische dieren te kruipen, om al rijdend ten strijde te trekken.

Nieuwste review

Licht tactische gameplay met zwartgallige rotbeesten die er een rotzooitje van maken. Klinkt goed en zo speelt het ook. De flauwe humor is niet aan iedereen besteed en de verwarrende camera en wisselende framerate dreigen de game af en toe onderuit te schoppen, maar het sinds het eerste deel onveranderde spelprincipe staat nog steeds als een huis. Triumph heeft die zelfs uitgebreid met veel meer opties en talloze details die het echt een complete ervaring maken. Het voelt goed om slecht te zijn!

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Gameplay nog steeds verfrissend en goed uitgewerkt. Grafisch mooi met variatie in omgevingen. Langer speelbaar en met multiplayer
  • Minpunten
  • Camera werkt niet echt lekker. Framerate vooral op PS3 niet stabiel. Is dierenleed echt lachen?

Artikelen

Screenshots