Game info

Operation Flashpoint: Dragon Rising

Operation Flashpoint: Dragon Rising, dat spelers een ware close-up van oorlog biedt, is de langverwachte opvolger van de militaire conflictsimulator die het genre compleet op zijn kop heeft gezet. Ontwikkeld om een totale oorlogservaring te bieden zal de game spelers uitdagen de chaos te overleven en moderne oorlogssituaties op te lossen in een compleet nieuw strijdgebied. De game speelt zich af op het fictionele eiland Skira, vlak buiten de kust van Rusland. Chineze en Russische troepen vechten daar om de controle over het olierijke eiland en de VS besluit in te grijpen om een derde wereldoorlog te voorkomen. Operation Flashpoint: Dragon Rising bevat 220 vierkante kilometer aan land, en alle schade die wordt aangebracht aan wereldobjecten is blijvend. De gebouwen op het eiland zijn volledig verwoestbaar en kunnen door de speler betreden worden. Daarnaast bevat het spel meer dan zeventig echt bestaande wapens en meer dan vijftig verschillende helicopters, tanks, APC's en overige voertuigen.

Nieuwste review

Dragon Rising is een bijzondere aantrekkelijk en actievolle shooter geworden in een genre dat vaak wordt geassocieerd met trage gameplay. Deze game zou zelfs de ontbrekend schakel kunnen worden tussen de hardcore en wat meer casual shooters, zonder daarbij al teveel aan kracht in te boeten. Wie op zoek gaat naar veel vrijheid komt echter bedrogen uit, want de game heeft een broertje dood aan ritjes in een Lada of op een fiets. Desalniettemin een waardige opvolger van de eerste Operation Flashpoint.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Zo hoort een oorlogshooter eruit te zien!. Goede mix tussen actie en realisme. Veel afwisseling. Tot in de puntjes afgewerkt
  • Minpunten
  • Weinig vrijheid. Weinig speelbare voertuigen. Singleplayergedeelte is voor dit genre redelijk kort

Artikelen

Screenshots