Game info

Nintendo Pocket Football Club

Met Nintendo Pocket Football Club kunnen spelers hun eigen spelers team aan beginnen spelers samenstellen met als doel in de Top 100 teams van Europa te komen. Als beginnende manager zetten spelers hun eerste stappen richting succes door de naam, outfit en embleem van hun club te kiezen. Vervolgens moeten er in Team Camp al snel belangrijke beslissingen worden genomen om tot de beste opstelling en tactieken te komen. Om de prestaties van spelers te verbeteren, kunnen er tijdens wedstrijden Training Cards gevonden worden die helpen om het volle potentieel van spelers te benutten. Kaarten kunnen ook gecombineerd worden voor speciale combo's. Door spelers veel speeltijd te geven te experimenteren met Training Cards, presteert het team steeds beter. Nintendo Pocket Football Club is geschikt voor één speler, maar er kan via draadloze communicatie gestreden worden tegen vrienden en via SpotPass tegen unieke nieuwe tegenstanders. Via StreetPass kunnen er gegevens met andere spelers uitgewisseld worden om tegen hun teams te strijden en zo meer Training Cards te krijgen. Nintendo heeft daarnaast een officiële Nintendo Pocket Football Club Stats-website, waarop te zien is hoe clubs online presteren in Ranking Matches tegen andere managers. In deze wedstrijden moet de speelstijl van een team ingesteld worden, waarna het team zal strijden tegen de teams van andere Europese spelers. Naast een Top 100 aan teams in Europa is er ook een Top 100 teams in Nederland beschikbaar. Daarnaast ontvangen spelers SpotPass-berichten die uitnodigen tot toernooien. De game is exclusief op de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS beschikbaar.

Nieuwste review

Nintendo Pocket Football Club reikt met een duidelijke set gereedschappen de speler alle mogelijkheden aan om zijn eigen heldenverhalen te scheppen in een simpele voetbalmanagementgame. De game geeft je het gevoel dat je jouw eigen minkukels omvormt tot een niet te stoppen machine. Dat het op geen manier op voetbal lijkt, ach, wat Roda JC doet ook niet.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Koddig voetbal dat nergens op lijkt, net genoeg opties om het managementgedeelte gevarieerd te houden, enorm gevoel van eigen clubliefde wordt opgewekt
  • Minpunten
  • Ervaring kan afvlakken gedurende seizoenen

Artikelen