Game info

New Play Control! Pikmin

New Play Control! Pikmin is een remake van de originele Pikmin, die oorspronkelijk op de GameCube verscheen. De New Play Control!-versie maakt daarbij gebruik van de besturingsmogelijkheden van de Wii-afstandsbediening om zo een nieuwe ervaring te creëren. Pikmin draait om Captain Olimar, die is neergestort op een mysterieuze planeet. Met behulp van de kleine Pikmin-diertjes gaat hij op zoek naar onderdelen om zijn ruimteschip weer vliegklaar te maken en de planeet te verlaten. Door de verschillende Pikmin de juiste opdrachten te geven, voltooi je opdrachten, los je puzzels op en vecht je tegen vijanden, en help je Olimar zijn uiteindelijke doel te bereiken. Elke kleur Pikmin heeft zijn eigen vaardigheid. De rode is agressief en vurig, de blauwe heeft amfibievaardigheden en de gele is gespecialiseerd in het gebruiken van bommen. Pikmin leven in kleine Onion-capsules en hun levensloop begint in een klein zaadje. Om gebruik te kunnen maken van de Pikmin, moet je de beestjes door een drie fases tellende ontwikkeling begeleiden.

Nieuwste review

New Play Control! Pikmin is niet alleen een slimme, maar ook een leuke toevoeging aan het assortiment van de Nintendo Wii. De besturing, waar het uiteindelijk om gaat, is geperfectioneerd. Zowel degenen die Pikmin al eerder gespeeld hebben en (voornamelijk) degenen die nog geen ervaring hebben met Pikmin, moeten deze game zonder twijfel aanschaffen. Hoewel de game gedateerd is, voelt dit zoals Pikmin op de GameCube had horen te zijn.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Pikmin gameplay is ijzersterk. Nieuwe besturing voelt zeer natuurlijk met de Wii Remote. Adviesprijs van 29,99 euro. Tijdreizen naar eerdere dagen is een feit
  • Minpunten
  • De besturing is vrijwel de enige verandering. Pikmin is wat gedateerd

Artikelen

Screenshots