Game info

Need for Speed: Hot Pursuit

In racegame Need for Speed: Hot Pursuit zit de politie de racers op kilometers asfalt in verschillende gebieden op de hielen. Speel als illegale racer en ontvlucht de politie, of speel als diender en grijp de racers bij de lurven. Politie-agenten hebben verschillende hulpmiddelen om de straatracers aan te houden. Ze kunnen de agenten zogenaamde spike strips neerleggen, die ervoor zorgen die de banden van racers klappen. Ook kunnen ze een wegblokkade laten neerzetten door hun collega's, een elektromagnetische puls afschieten, of de hulp van een politiehelikopter inschakelen. Op hun beurt zijn de straatracers ook niet onbewapend. Ook zij hebben de beschikking over spike strips, een elekotromagnetische puls en een jammer die de wapens van de politie tijdelijk onbruikbaar maakt. Het belangrijkste wapen in de strijd zijn echter de auto's zelf. De game bevat exotische bolides van onder andere BMW, Audi, Porsche, Masserati, Koenigsegg, Bugati, Aston Martin en McLaren. Naarmate de speler vordert in het spel, krijgt hij de beschikking over steeds snellere auto's. De speler kan zijn auto bovendien nog sneller laten rijden dankzij een nitromethaaninjectie. Tijdens de races kunnen spelers hun nitrometer opladen door in de slipstream van een tegenstander te rijden of door met veel risico te rijden. Nieuw in Hot Pursuit is het Autolog-systeem, een online netwerk waarin alle statistieken van de spelers bijgehouden worden. Hierin kunnen spelers aan hun vrienden laten weten dat ze hun toptijd in een bepaalde race hebben verbeterd. Het is bovendien mogelijk om online tegen elkaar te racen.

Nieuwste review

De politieachtervolgingen van Hot Pursuit zijn terug. En hoe! Criterion is erin geslaagd om de succesformule in een 2010-jasje te steken. Hot Pursuit is een van de leukste racegames van het jaar en door de vervaging van de grens tussen de offline en online speltypes ook een van de meest progressieve.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Enerverende politieachtervolgingen, Burnout-achtige crashes, vervaging online- en offline speltypes, sterke presentatie
  • Minpunten
  • Opzet singleplayer niet heel interessant, onzichtbaar touwtje tussen de racers

Artikelen

Screenshots