Game info

NBA Live 08

NBA Live 08 bevat niet alleen de standaard kleine verbeteringen op het gebied van speler- en clubgegevens, graphics en geluid, ook zijn er nieuwe gameplayelementen aan het spel toegevoegd. Een belangrijke toevoeging zijn de Go To Moves. Dit zijn de kenmerkende acties die de topspelers beheersen. Veel topspelers in de NBA hebben een bepaalde actie waar ze in uitblinken en waarmee ze bijna niet te stoppen zijn. Tony Parker kan bijvoorbeeld een hele snelle cross-over doen, of even twijfelen om vervolgens heel hard te versnellen. Deze moves zijn uitgebreid in de game verwerkt. Ook nieuw in NBA Live 08 is Quickstrike Ballhandling. Op alle momenten heb je snellere en directere controle over de bal. Je kunt je tegelijkertijd afzetten tegen je tegenstander en met de rechter analoge stick volledige controle over het spel behouden. Het overzicht van het spel is ook verbeterd, dankzij de Hot Spots. Deze geven aan van welke plek een speler op zijn best is.

Nieuwste review

EA Sports is met NBA Live 08 een goede weg ingeslagen. De gameplay voelt fris aan, speelt lekker weg en is, ondanks enkele mindere punten, simpelweg goed te pruimen. Qua gamemodes kun je met de Dynasty mode plus het opzetten van een eigen online competitie ook wel weer een jaartje vooruit. Zonder echt te excelleren is NBA Live 08 dan ook een prima basketbalgame.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Gameplay voelt fris aan. Spelersgrid en spel voor de basket verbeterd. GoTo-bewegingen goed uitgewerkt. Online competities opzetten
  • Minpunten
  • Overgang animaties niet altijd soepel. Schieten iets te makkelijk. AI niet altijd overtuigend

Artikelen

Screenshots