Game info

NBA 2K13

Basketbalgame NBA 2K13 is op diverse punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo kunnen alle dribbelbewegingen nu gedaan worden met de rechter analoge stick, net als schieten, passen en post moves. Op deze manier kunnen spelers eenvoudiger allerlei moves aan elkaar koppelen, voor een meer vloeiende spelervaring. Het passingsysteem is ook verbeterd om spelers meer controle te geven. De schoten worden bovendien dynamisch gegenereerd. Signature Skills geeft elke speler unieke vaardigheden die het verloop van de game kunnen veranderen. Daardoor krijgt een speler bijvoorbeeld extra uithoudingsvermogen na een dunk en kan een andere speler in het laatste kwart beter schieten. De vaardigheden zijn gebaseerd op de unieke kwaliteiten die de individuele spelers in het echt ook hebben. De echte topspelers kunnen tot vijf van deze Signature Skills hebben. NBA 2K13 heeft verschillende online en offline spelmodi, zoals de verbeterde My Career-modus. Hierin brengen gamers een basketballer naar de top, en dat doen ze zowel op als naast het basketbalveld. Zo hebben ze te maken met sponsorovereenkomsten, contractonderhandelingen en de mogelijkheid om met de manager te praten na een wedstrijd.

Nieuwste review

Wederom is NBA 2K een game die elke basketballiefhebber in huis moet halen. De gameplay is heerlijk verfijnd, de game barst van de authenticiteit en er zijn genoeg modi om je een jaar lang zoet te houden. De presentatie is daarnaast met de hulp van Jay-Z naar een hoger niveau getild, waardoor je zelfs als je je niet van basketbal houdt in de game wordt gezogen. NBA 2K13 is een voorbeeld voor elke andere sportgame. Iedere sportliefhebber zou deze game een kans moeten geven.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Sfeer, commentaar en presentatie raken allemaal de juiste snaar; de gameplay is op de juiste punten verbeterd; toegankelijke besturing; ijzersterke soundtrack
  • Minpunten
  • Voor beginners de tegenstand erg lastig

Artikelen

Screenshots