Game info

MotorStorm

In deze game doen spelers mee aan het Motorstormfestival, een viering van de alternatieve en extreme offroad racecultuur. Zonder acht te slaan op de risico’s nemen de spelers het op tegen allerlei racefanaten en strijden op chaotische, actievolle banen om de kampioen van het festival te worden. Motorstorm is een offroad racegame waarin je tegenstanders er op gebrand zijn om jou te stoppen. De slimme bestuurders van de andere voertuigen proberen je te laten crashen en dit zal tijdens het spelen ook zeker weleens gebeuren. De verschillende voertuigen waarmee je kunt scheuren (vrachtwagens, motoren, buggy’s en quads) kunnen helemaal kapot gaan. Elk voertuig heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn de motoren erg snel, maar kunnen ze eenvoudig crashen. Motoren kunnen echter wel weer op bepaalde plekken op de route komen, waar de rest niet kan komen. De A.I. kan de race en omgeving analyseren. Je tegenstanders doen er dus alles aan om te winnen. De A.I. probeert de beste routes te vinden en past ook het niveau van het agressieve rijgedrag aan de acties van de speler aan. Verder komen spelers dankzij de Real-Time Track Deformation nooit twee keer hetzelfde parkoers tegen. Dit komt doordat elk voertuig door het racen op verschillende manieren het parkoers aantast, waardoor de navigatie elke ronde verschillend is.

Nieuwste review

MotorStorm is een echte topper geworden onder de PS3-launchgames. Het rijdt absoluut geweldig, oogt spectaculair en kent een goede diversiteit aan voertuigen. De physics zijn perfect geïmplementeerd, en de toevoeging van online racen met zijn twaalven zorgt voor veel replaywaarde. Toch had MotorStorm meer moeten bevatten om zijn potentie ten volste uit te buiten.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Het rijdt absoluut geweldig. Havok physics fantastisch geïmplementeerd. Veel, totaal verschillende voertuigen. Online met zijn twaalven racen
  • Minpunten
  • Weinig diversiteit in speelmodi en racetracks. Geen offline multiplayer. Laden voertuigen duurt nogal lang

Artikelen

Screenshots