Game info

ModNation Racers

ModNation Racers is een vrolijke, kleurrijke racegame, en vervolgt het "Play, Create, Share"-principe dat Sony inzette met LittleBigPlanet. Dit houdt in dat spelen slechts het begin van de ervaring is, waarna creatieve spelers zich helemaal uit kunnen leven in de verschillende editor-mogelijkheden van de game. De circuits die dat bij ModNation Racers oplevert zijn daarna weer te delen met de rest van de wereld, via de onlinemogelijkheden van de game. Het creëren houdt niet op bij het in elkaar zetten van circuits, spelers kunnen ook hun coureur en racewagen volledig aanpassen aan hun eigen wensen. Hiermee kun je meedoen aan races in je eentje, maar ook tegen anderen. ModNation Racers is met vier spelers op de bank tegen elkaar te spelen, maar ook met twaalf man tegelijk online. In de races kun je diverse wapens gebruiken om het je tegenstanders lastig te maken. Daarnaast kun je extra snelheidsboosts verdienen door al slippend door de bochten te gaan. Deze extra hulpmiddelen kunnen je voorbij je opponenten helpen. Naast competitieve races zijn er ook tijdritten te rijden, waarin je moet proberen een zo snel mogelijke tijd op een baan neer te zetten. ModNation Racers maakt het aanpassen en creëren van racebanen even toegankelijk als eenvoudig, door spelers met een klein aantal gereedschappen een hoop verschillende mogelijkheden te geven. Door eenvoudigweg het landschap op te tillen of juist in te deuken ontstaan al direct bergen, groeven of, wanneer opgevuld met water, een meer. Door de omgeving aan te kleden met bomen, huisjes en andere opvulling en het circuit op eenvoudige wijze te tekenen op het landschap heb je binnen de kortste keren je eigen parcours aangelegd.

Nieuwste review

Mario Kart kijkt met jaloezie naar ModNation Racers. De goede AI, balans en uitgebreide creatiemogelijkheden maken het een game waar genregenoten nog wat van kunnen leren. De kleine schoonheidsfoutjes die voornamelijk opduiken in de track-editor kun je nog voor lief nemen, maar de besturing en laadtijden houden deze game van een absolute koppositie af.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Goede AI en balans, makkelijk delen en creëren eigen mod/kart/track, melige tussenfilmpjes
  • Minpunten
  • Storende foutjes in de track-editor, laadtijden zelfs na patch vaak aan lange kant, besturing kart had strakker gekund

Artikelen

Screenshots