Game info

Metroid Prime

Metroid Prime bracht de Metroid-serie naar 3D en waar fans eerst geen vertrouwen hadden in deze overgang, werd de game bij uitkomst uitstekend ontvangen. In de game speel je opnieuw met Samus Aran die het opneemt tegen de Space Pirates. Tijdens haar queeste komt ze op verschillende locaties terecht, waarin ze een aantal bekende rivales tegenkomt. De gameplay doet erg denken aan die van de 2D-delen. Samus krijgt verschillende vaardigheden na het verslaan van eindbazen en de game speelt in feite als een FPS. Het is echter meer een action adventure te noemen vanwege de mate van exploratie en de puzzels die je moet oplossen. De transitie van 2D naar 3D liep bijna vlekkeloos en dat maakt van deze Metroid Prime toch wel een klassieker.

Nieuwste review

Metroid Prime is een onvergetelijke ervaring en een enorm avontuur wat van begin tot eind blijft boeien. Het spel is tot in de puntjes uitgewerkt en tot in den treure verfijnt om zo de roemruchtige Metroid reeks waardig naar drie dimensies om te zetten. Games die met zoveel zorg en liefde in elkaar geknutseld zijn als deze, kom je maar zelden tegen. Metroid Prime behoort dan ook met recht tot de beste games van deze generatie en geen enkele GameCube-bezitter mag dit missen.

10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Schitterende grafische details. Prachtig ontworpen spelwereld. Metroid-feel vrijwel perfect overgezet naar 3D. Geluid en muziek van hoogste niveau. Bijzonder afwisselend
  • Minpunten
  • Soms gevoel van doelloosheid. Veel backtracking moet je liggen

Artikelen

Screenshots