Game info

Metro: Last Light

Metro: Last Light speelt zich af in 2034, in het metrostelsel van een post-apocalyptisch Moskou. De nog levende mensen worden bedreigd door mutanten die door de catacomben onder de vernietigde stad sluipen. Dit is echter niet het enige gevaar: de mensen bevechten elkaar in verschillende facties die strijden om de macht. Die macht komt in de vorm van een krachtig wapen dat in de militaire kelders ligt opgesloten. Degene die dat wapen in handen krijgt, zou de gehele mensheid kunnen vernietigen. De speler stapt in de schoenen van Artyom, de enige persoon die de mensheid kan redden. Metro: Last Light is een first-person shooter in een horrorsetting waarin spelers het met handgemaakte wapens opnemen tegen mensen en mutanten. Al sluipend vallen ze hun tegenstanders vanuit de duisternis aan. Dit doen ze niet alleen in de singleplayermodus, maar ook in de online multiplayer.

Nieuwste review

Metro: Last Light is een first-person shooter die in één adem genoemd mag worden met grote jongens als BioShock en Half-Life 2. Ontwikkelaar 4A Games bewijst zich technisch zeer capabel, om vervolgens geen enkele concessie te doen op het vlak van beleving. Qua gameplay hanteert de ontwikkelaar af en toe zijn eigen (wat vreemde) regels, maar dat doet het louter en alleen om de actie beter uit de verf te laten komen.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • Grafisch overweldigend, combinatie tussen actie en stealth werkt perfect, maar weinig games die zo’n sterke, geloofwaardige spelwereld neerzetten
  • Minpunten
  • Pacing niet continu even sterk, de stealthgedeeltes werken via vreemde regels

Artikelen

Screenshots