Game info

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots is het laatste en afsluitende deel in de Metal Gear Solid-serie. Solid Snake is inmiddels oud en grijs, maar heeft nog één missie: Liquid Ocelot een halt toeroepen. Hierbij krijgt hij hulp van oude bekenden als Roy Campbell, Otacon, Naomi Hunter, Meryl Silverburgh en Raiden. Guns of the Patriots speelt zich af in een verscheurde wereld, waar oorlogen uitgevochten worden tussen legers met huurlingen. Snake beweegt zich tussen deze partijen op weg naar zijn ultieme doel. In Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots staat stealth weer centraal, maar vechten en schieten spelen een grotere rol dan voorheen. De game bevat meer dan zeventig wapens en een hele reeks nieuwe technologische snufjes, terwijl je net als in het derde deel in de Metal Gear Solid-serie weer gebruik kunt maken van het zogeheten Close Quarters Combat: een techniek om tegenstanders van dichtbij te verslaan. Om onzichtbaar te blijven is het mogelijk als een kameleon de kleur van je omgeving aan te nemen om onzichtbaar te worden voor tegenstanders. Daarnaast zijn elementen uit de omgeving te gebruiken, zoals standbeelden, metalen tonnen en afvalbakken, om aan de aandacht van je tegenstanders te ontsnappen. Metal Gear Solid 4 bevat bovendien een multiplayer-modus in de vorm van Metal Gear Online. Deze game is speelbaar met zestien man en bevat vijf speelvelden. Ook is er een vijftal spelmodi, variërend van de vrij standaard Deathmatch, Team Deathmatch en Capture Mission (een soort Capture the Flag) tot Sneaking Mission. In die laatste speelt één persoon als Snake tegen een aantal soldaten die samenwerken. Snake kan als enige sluipen en zich camoufleren als een kameleon. Dit stelt hem in staat zijn tegenstanders een voor een uit te schakelen.

Nieuwste review

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots in een subliem actiespel dat excelleert op vrijwel alle vlakken. Niet alleen het audiovisuele gedeelte is overweldigend, ook de talloze spelelementen zijn stuk voor stuk van een ongekend hoog niveau. Dat het spel bovendien een indrukwekkende verhaallijn kent, zorgt ervoor dat Guns of the Patriots nu al betiteld mag worden als een heuse klassieker. Voor het geval je het nog niet doorhad: Metal Gear Solid 4 is dé reden om een Playstation 3 in huis te halen.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Meeslepende verhaallijn... Audiovisueel een pareltje. Verbeterd richtsysteem. Uiteenlopende locaties. Memorabele eindgevechten
  • Minpunten
  • .. mits je de voorgaande delen gespeeld hebt. Kunstmatige intelligentie. Installatieprocedures en laadtijden

Artikelen

Screenshots