Game info

Mercenaries 2: World in Flames

Mercenaries 2: World in Flames is een actiegame met een spelwereld die volledig vrij begaanbaar is. De game speelt zich af in een groot, door oorlog verscheurd Venezuela. Een op macht beluste tiran ontketent een invasie door te rommelen met de Venezolaanse olieaanvoer, waardoor het land in een oorlogsgebied verandert. In Mercenaries 2 kun je gebruik maken van allerlei verschillende soorten burger- en militaire voertuigen: van glimmende sportwagens tot de splinternieuwe satellietgestuurde, bunkervernietigende minikernbom. Als je een tank, APC, boot, helikopter of luxe sportwagen wilt hebben, kunnen ze op commando bij je afgeleverd worden. Heb je daar het geld niet voor, dan kun je het ook altijd ergens stelen. Een helikopter kun je zelfs midden in de lucht stelen, door een werphaak te gooien en naar de cabine te klimmen. Je bent in Mercenaries 2 aangewezen op je eigen creativiteit. Je kunt een groep mensen bestoken met een machinegeweer, bazooka, tank of helikopter. Ook kun je een gat schieten in de zijkant van een brandstoftruck, wachten tot je tegenstanders allemaal in de brandstof staan en deze vervolgens in brand steken. Niet alleen ben je vrij in de benadering van de missies, ook welke missies je kiest, is aan jou. In Venezuela zijn meerdere opdrachtgevers, en jij kunt werken voor de hoogste bieder. Zij bieden jou geld, informatie en andere grondstoffen in ruil voor je diensten. Tenzij je al een opdracht in hun nadeel hebt gedaan, en ze juist erg boos op je zijn. Missies uitvoeren doe je niet alleen. Het is mogelijk om medewerkers in te huren die je in de game tegenkomt, en je eigen militaire bedrijfje op te richten. Bovendien is het mogelijk om het hele spel met twee personen door te spelen in de coöperatieve multiplayermodus.

Nieuwste review

Mercenaries 2 biedt een groot, vernietigbaar Venezuela als digitale speeltuin. De geweldige mate van destructie en de online coöperatieve modus zijn de speerpunten van het spel. Helaas is het voor de rest een exacte kopie van het drie en een half jaar oude Mercenaries, met alle fouten inbegrepen, en dat is iets wat in deze tijd echt niet meer kan. Had ontwikkelaar Pandemic het voor elkaar gekregen om Mercenaries 2 mee te evolueren met de nieuwe generatie consoles, dan hadden we een waar topproduct kunnen hebben. Nu rest slechts een zesje.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Totale vernietigbaarheid van de spelwereld. Online co-op. Veel te doen voor verzamelaars
  • Minpunten
  • Heel veel antiek gamedesign. Ongebalanceerde moeilijkheidsgraad. Geen enkele evolutie ten opzichte van het vorige deel

Artikelen

Screenshots