Game info

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story

In Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story heeft de boosaardige Fawful een nieuwe tactiek bedacht om Mushroom Kingdom over te nemen. Fawful laat Bowser een magische paddenstoel eten, die ervoor zorgt dat Bowser alles in zijn omgeving opslokt. Mario, Luigi en Prinses Peach zijn slachtoffer hiervan en moeten proberen te ontsnappen uit de grote buik van Bowser. Deze Role-Playing Game kent twee verhaallijnen. In de ene verhaallijn vertolkt Bowser de hoofdrol en probeert hij te voorkomen dat zijn kasteel wordt overgenomen door een schurk, terwijl de andere verhaallijn vertelt hoe Mario en Luigi een weg proberen te vinden uit de buik van Bowser. Als speler heb je de vrijheid om tussen beide verhaallijnen te wisselen. Dit wisselen is ook nodig om verschillende puzzels op te lossen. Mario en Luigi kunnen bijvoorbeeld de acties van Bowser beïnvloeden, waardoor obstakels overwonnen kunnen worden. Daarnaast moet je regelmatig vijanden verslaan in actievolle gevechten, waarbij het belangrijk is dat je op het juiste moment bepaalde knoppen indrukt. Hierdoor kunnen de helden bijvoorbeeld aanvallen ontwijken of meer schade doen aan vijanden.

Nieuwste review

Nadat Partners in Time vooral meer van hetzelfde bood, is het een geruststelling dat Alpha Dream nog altijd weet hoe het een vermakelijke, originele en hybride RPG in elkaar moet zetten. Dankzij de toevoeging van Bowser als bestuurbaar personage en de interactie tussen hem en de broertjes Mario en Luigi, is dit het meest inventieve avontuur uit de reeks tot dusver. Een uitstekende DS-game die zelfs RPG-haters over de streep kan trekken.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Wisselen tussen twee werelden levert originele situaties op. Verrassend veel opties ondanks toegankelijkheid. Nog altijd grappig
  • Minpunten
  • Af en toe geforceerd gebruik van stylus

Artikelen

Screenshots