Game info

Luigi's Mansion 2

Luigi's Mansion 2 is het vervolg op de GameCube-launchgame. Luigi, het bangere broertje van Nintendo's mascotte Mario, trekt er weer op uit om spoken te vangen met zijn stofzuiger. Luigi's Mansion 2 speelt zich af in Evershade Valley, waar Professor E. Gadd in zijn laboratorium woont en de vriendelijke spoken in de buurt bestudeert. In de game valt de Dark Moon, de maan die boven de vallei hangt, in stukken. Daardoor worden de eerst zo vriendelijke spoken kwaadaardig. Gadd roept de hulp in van Luigi om de stukken maan te verzamelen in vijf verschillende landhuizen. Net is in het eerste deel, moeten spelers in Luigi's Mansion 2 een stofzuiger gebruiken om spoken op te zuigen. Ditmaal gebeurt dat met de Poltergust 5000, die ook gebruikt kan worden om verschillende verborgen items te vinden. De game bevat daarnaast meer puzzels dan het origineel. Het spel bevat daarnaast een online multiplayer met drie verschillende modi: Hunter, Rush en Polterpup.

Nieuwste review

Je handheld weggedaan omdat je alleen nog maar games speelt op je mobiele telefoon? Zonde, want met Luigi’s Mansion 2 wordt bewezen hoe verfijnd een spel op de 3DS kan zijn. De komische sfeer druipt er vanaf, waardoor de combinatie van verkennen, puzzelen en knokken met spoken gedurende de verrassend lange speelduur constant fris blijft.

8,5
Score
85
Score: 85
  • Pluspunten
  • IJzersterke sfeer, komische situaties en doordachte details in beeld en geluid; bomvol goed verstopte geheimpjes; verrassend lange levensduur dankzij scorewaarderingen en multiplayerstand
  • Minpunten
  • Gemis van een tweede analoge stick zorgt voor minder accuratesse tijdens gevechten

Artikelen

Screenshots