Game info

LostWinds

LostWinds is een avontuur waar de Wii besturing je de kracht van de wind geeft. Als speler kun je gebruik maken van de krachten van Enril de windgeest. Zo kun je gigantische tornado’s of een kalm briesje maken. Met deze kracht in je bezit zul je Toku moeten beschermen, een jonge jongen die de enige is die jou kan helpen om een vloek van de wereld te heffen. De wereld waarin je je bevindt heet Mistralis een magische wereld vol wonderen. In de game moet je het opnemen tegen de kwaadaardige Balasar door gebruik te maken van Enril’s krachten. Terwijl je door de verschillende gebieden van Mistralis reist zul je moeten springen en glijden, puzzels oplossen en het opnemen tegen vijanden. LostWinds is verkrijgbaar via de WiiWare downloadservice.

Nieuwste review

LostWinds is kort, maar kun je dat een spel waar je 1000 Wii Points voor betaalt echt aanrekenen? Veel belangrijker is dat dit spel als een droom speelt, zowel qua besturing als audiovisueel. In het (inmiddels al aangekondigde) vervolg zien we graag wat gevarieerdere omgevingen en een stijgende moeilijkheidsgraad, zodat de makers zich op een nog hoger punt kunnen verheugen. Simpel maar doeltreffend platformplezier, zo maakt men ze tegenwoordig veel te weinig op consoles!

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Besturing met Wiimote en Nunchuck werkt uitstekend. Geweldig sfeertje dankzij de kleurrijke graphics en oorstrelende muziek. De wind gebruiken is een vrij originele manier om puzzels op te lossen
  • Minpunten
  • Meer uitdaging en variatie in de puzzels was leuk geweest. LostWinds is erg snel uitgespeeld

Artikelen

Screenshots