Game info

Lost Planet 2

Lost Planet 2 is een Third-Person Shooter die zich afspeelt op de planeet E.D.N. III. Dit is dezelfde planeet als in het eerste deel, Lost Planet: Extreme Condition. Toen was de planeet nog bedolven onder een gigantische laag sneeuw en ijs, de afgelopen tien jaar is het klimaat op de planeet echter drastisch veranderd en heeft de sneeuw plaats gemaakt voor nieuwe omgevingen zoals moerassen en jungles. In Lost Planet 2 wordt het verhaal verteld uit het perspectief van verschillende groepen Snow Pirates die op de planeet leven. In de game creëer je jouw eigen personage om mee op avontuur te gaan. Je hoeft het in dit deel niet in je eentje te doen, want je kunt ook met drie vrienden aan de slag gaan in de coöperatieve speelmodus. Op de planeet E.D.N. III lopen nog steeds allerlei Akrid (een insectachtig buitenaards ras) rond, die het niet zo kunnen waarderen dat de mens daar is gekomen. Uiteraard doen de mensen op de planeet daar niet zo moeilijk over en schieten ze gewoon alle Akrid die lastig zijn naar het hiernamaals. In deze Third-Person Shooter zie je de schietactie van achter de hoofdpersoon. Knallen kan met allerlei wapens, maar interessanter zijn de mechs. Dit zijn speciale “robotpakken” waar je als speler in en op kunt gaan zitten om zo de Akrid nog sneller een kopje kleiner te maken. Enkele mechs zijn nu ook voorzien van meerdere zitplekken, waardoor je met meerdere spelers plaats kunt nemen in een mech.

Nieuwste review

Lost Planet 2 is een game die snel in de vergetelheid zal raken. De actie is bruut en wordt op een indrukwekkende manier gepresenteerd, maar de game maakt te veel fouten om echt indruk te maken. Een gemiste kans.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Schaal van de gevechten is enorm, coöp en multiplayer zijn aardig, audiovisueel overtuigend.
  • Minpunten
  • Zwakke kunstmatige intelligentie, geen mogelijkheid tussentijds op te slaan dus levels moeten geregeld helemaal opnieuw gespeeld worden, te trage besturing.

Artikelen

Screenshots