Game info

LittleBigPlanet 2

LittleBigPlanet 2 is net als het eerste deel in de eerste plaats een platformgame. Nieuw ten opzichte van het eerste deel is dat er ook andere genres om de hoek komen kijken. Zo zal hoofdrolspeler Sackboy niet alleen moeten lopen, springen en grijpen in verschillende platformlevels, maar moet hij ook racen, schieten, koken en meer. In dit tweede avontuur beschikt Sackboy bovendien over verschillende hulpmiddelen. Zo heeft hij een grijphaak waarmee hij rond kan slingeren en objecten naar zich toe kan trekken. Met de zogenaamde Power Gloves is het mogelijk voorwerpen weg te gooien of op te ruimen. In de multiplayermodus van LittleBigPlanet 2 kunnen vier spelers tegelijkertijd spelen. Dit is mogelijk met vrienden die naast je zitten op de bank of met verre vrienden via PlayStation Network. Uniek aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf levels te maken. Daarbij hebben spelers de toegang tot alle functionaliteiten die de makers van het spel ook hadden. Er kunnen dus unieke, gekke en spannende levels gemaakt worden in allerlei verschillende spelgenres. Deze levels kunnen bovendien online gedeeld worden met alle andere spelers van LittleBigPlanet 2.

Nieuwste review

LittleBigPlanet 2 is een van de meest charmante, gepolijste en complete titels van deze generatie. Het avontuur is enerverend en gevarieerd, de creëermodus is op veel punten uitgebreid en de community wordt nog meer in de watten gelegd. Een stijlvolle aanwinst waar je nog lang mee zoet bent.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Veel speelstijlen, bizarre vormgeving, nieuwe gadgets, uitgebreide creëermodus, compatibel met alle content uit deel één.
  • Minpunten
  • Gevoelige sprongen en overdreven glijpartijen, camera in coöpmodus.

Artikelen

Screenshots