Game info

LittleBigPlanet

LittleBigPlanet is een game die volledig draait om creatie. Dat betekent dat spelers talloze mogelijkheden krijgen om eigen levels te maken. Hierbij is het uiterlijk slechts het begin. Zo is elk basisobject naar hartelust in vorm en materiaal aan te passen, terwijl je ook zelf foto's kunt importeren via de PlayStation Eye. In LittleBigPlanet is het echter ook de bedoeling de gameplay van alle levels zelf volledig te ontwerpen. Elk object kan voorzien worden van een bepaalde beweging, waardoor ingenieuze puzzels te creëren zijn. Heb je eenmaal een level gecreëerd, dan kun je deze delen met elke andere LittleBigPlanet-speler op aarde online. Met in totaal vier mensen kun je zowel een reeks levels die standaard in het spel zitten, als de levels die door elke andere speler is gemaakt spelen. Je kruipt hierbij in de gebreide huid van een zogenaamde Sackboy: een klein stoffen poppetje die, net als alle levels, volledig naar wens aan te passen is. Door het zo natuurlijk mogelijke zwaartekracht-systeem in LittleBigPlanet heb je de drie mede-Sackboys vaak nodig om bepaalde puzzels op te lossen. Zo begint een skateboard pas te rollen wanneer er genoeg gewicht op staat en zijn sommige stenen pas met meerdere Sackboys tegelijk te verslepen om nieuwe openingen in levels vrij te spelen. Wanneer alle vier de Sackboys het einde van het level bereiken wordt de score berekent en wordt duidelijk wie de nummer één is.

Nieuwste review

LittleBigPlanet is één van de beste en zeker de origineelste game die ik in tijden heb gespeeld. De gameplay is in feite bijzonder eenvoudig, LittleBigPlanet laat zich immers met een paar knoppen spelen. Het zijn de bijzonder knap ontworpen levels in de verhaalmodus die ervoor zorgen dat die simpele gameplay nooit saai wordt, maar juist bijzonder leuk en fris blijft. Zowel voor de gamer als non-gamer is LittleBigPlanet een onweerstaanbaar spel, door het geweldige design, de altijd leuke multiplayer, een briljant nieuw hoofdpersonage en de simpele, maar toch erg diepgaande opzet. Het is daarnaast de erg krachtige level-editor die LittleBigPlanet net dat beetje extra geeft. Of je hem nu zelf gebruikt of geniet van de creaties van anderen, het zorgt ervoor dat de game bijna onbeperkt houdbaar is. Een game als deze zul je voorlopig niet meer spelen.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Uniek. Zeer goed uitgewerkt eigen stijltje. Briljante levels. Ongeëvenaarde level-editor. Sterke multiplayer voor gamer en non-gamer
  • Minpunten
  • Verhaalmodus had meer levels mogen bevatten. Springen langs de Z-as gaat niet altijd vlekkeloos

Artikelen

Screenshots