Game info

LEGO Batman: The Videogame

LEGO Batman: The Videogame is vergelijkbaar met de games LEGO Star Wars en LEGO Indiana Jones en is een avontuurlijke actiegame waarin het verhaal van de mysterieuze superheld Batman, zijn vrienden en zijn vijanden met een knipoog wordt verteld, in een bijzonder vrolijk LEGO-sausje. Net als in de andere LEGO-games speel je elk level met twee personages waartussen vrij gewisseld kan worden. Elk personage heeft zijn of haar eigen specialiteiten, dus het is belangrijk om ook echt van de twee personages gebruik te maken. Batman en Robin hebben bovendien unieke pakken met elk hun eigen vaardigheden. Batman kan bijvoorbeeld bommen leggen en Robin kan met de juiste outift verticaal over metalen constructies lopen. Samenwerken is dus belangrijk en daarom is de gehele game ook met twee spelers te doorlopen. Ook bij het vinden van de weg voor je helden staat samenwerken centraal. De ene speler moet bijvoorbeeld een weg vrijmaken voor de ander om samen verder te kunnen komen. De ene keer is dit wat eenvoudiger dan de andere en puzzelen is dan ook een groot onderdeel in LEGO Batman. Verder zulllen spelers veel moeten klimmen, klauteren en springen om hun weg te vinden. Ook vechten is belangrijk, Batman, Robin en andere helden nemen het met hun vuisten, vuurwapens en gadgets op tegen de vele bekende vijanden. Voor het eerst in een LEGO-game is het bovendien mogelijk om het met de schurken tegen de helden op te nemen. Niet alleen zijn de goede Batman, Robin en Nightwing speelbaar, ook de slechteriken als The Penguin, Catwoman, The Riddler, Mr. Freeze, Two Face, Bane, Poison Ivy, The Joker en vele anderen zijn aanwezig in de game. De speler ervaart het verhaal in LEGO Batman zodoende van twee kanten. En wanneer de verhaalmodus is uitgespeeld, is het bovendien mogelijk terug te keren naar de levels in Free Play. In deze modus kun je met twee personages naar keuze nieuwe objecten vinden en extra's vrijspelen.

Nieuwste review

LEGO Batman is de beste LEGO-game tot op heden. De dertig levels zijn dankzij het speciaal voor het spel geschreven verhaal erg gevarieerd en bieden meer dan genoeg geheimen om je dagenlang zoet te houden. De herkenbaarheid van de omgevingen draagt bij aan het LEGO-gevoel, omdat de bouwsels meer lijken op wat je zelf vroeger in elkaar knutselde. Jammer is echter dat de fouten van eerdere edities opnieuw begaan worden en het LEGO-gebeuren zich nog steeds tot het esthetische beperkt.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Veel levels, veel verzamelwaar. Spelen als de slechteriken. Sympathieke LEGO-stijl met gezonde dosis humor. Zeer geschikt voor jong en oud
  • Minpunten
  • Bekende bugs zijn er nog steeds. Geen online spelmogelijkheden. Spelformule kan wel wat nieuw elan gebruiken

Artikelen

Screenshots