Game info

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2 vervolgt het verhaal van het eerste deel en speelt zich rond delfde periode af. Als het overgrote deel van de populatie veranderd is in zombies, moeten spelers vier nieuwe hoofdpersonen in leven houden. De vier 'Survivors' proberen op een tocht van Georgia naar New Orleans in leven te blijven. Uiteraard hebben ze hier genoeg wapentuig voor beschikbaar, zodat ook de zombies niet veilig zijn. Zo kunnen spelers de zombies te lijf gaan met een bijl, kettingzaag, knuppel, koekenpan en verschillende vuurwapens. De nadruk in Left 4 Dead 2 ligt op de coöperatieve spelmodus. Het avontuur is ook als eenzame speler te beleven, waarbij de computer de besturing van de drie overgebleven hoofdpersonen op zich neemt. Ook is het echter mogelijk om online met drie andere gamers te spelen. Naast de coöperatieve modus is er ook een Versus-modus. Hierin kunnen vier spelers in de schoenen van de mensen stappen, en vier andere spelers kunnen juist de rol van zombie op zich nemen. De Scavenge-modus is ook met acht personen te spelen. Hierin moeten de mensen zestien gasflessen verzamelen, terwijl de zombies ze tegenhouden. In de Survival-modus moeten maximaal vier spelers het zo lang mogelijk volhouden tegen de voortdurende stroom aan zombies.

Nieuwste review

Of de snelle release van Left 4 Dead 2 alleen gebaseerd is op geldklopperij zullen we nooit weten, maar wat we wel weten is dat Valve van Left 4 Dead 2 een meesterwerk heeft gemaakt. Alle onderdelen zijn merkbaar beter geworden en het plezier om zombies af te knallen is nog nooit zo leuk geweest. De nieuwe Infected, de handwapens, de setting, de multiplayer-modi; werkelijk alles aan Left 4 Dead 2 zit fantastisch in elkaar. Voor ego’s is echter nog steeds geen plaats, de game draait meer dan ooit om het samenwerken. En laat dat de game nu net zo gaaf maken.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Op alle fronten beter dan het eerste deel. Slag- en stootwapens. Meer variatie in opdrachten en campagnes. Balans is uitstekend
  • Minpunten
  • Niet voor de einzelgänger. Soms slechte kunstmatige intelligentie

Artikelen

Screenshots