Game info

Lara Croft Tomb Raider: Underworld

In Tomb Raider: Underworld ga je zoals in alle Tomb Raider-games met de mooie avonturier Lara Croft op pad. In Underworld ga je op zoek naar de hamer van de Noorse god Thor. Deze hamer zou de drager van ongekende krachten voorzien. Het is aan Lara om ervoor te zorgen dat dit mythische wapen niet in verkeerde handen valt. Tijdens je tocht bezoek je prachtige gebieden zoals de kust van Thailand, de bevroren eilanden in de Noordelijke IJszee en de jungles van Mexico. In deze nieuwe Tomb Raider heb je een groot scala aan acrobatische bewegingen tot je beschikking. Die heb je hard nodig ook want er moet weer heel wat geklimd en geklauterd worden op zoek naar geheime hendels, die weer leiden naar nieuwe routes. Behalve alleen klimmen, krijg je net als in de vorige Tomb Raider-delen ook weer te maken met een reeks vijanden, die Lara met haar trouwe pistolen uit moet schakelen. Lara heeft in deze game beschikking over een aantal nieuwe gadgets. Zo is er nu een sonar-kaart waarmee je een 3D afbeelding van je omgeving tevoorschijn kunt toveren. Ook kun je met een soort klauw aan de slag waarmee je gemakkelijk kunt klimmen, abseilen en over muren kunt rennen. Tot slot heeft mevrouw Croft ook de beschikking over een uniek voertuig die gemaakt is om overal te rijden, of het nu gaat om een modderig stuk land of om een gebied bedekt met sneeuw.

Nieuwste review

Ondanks de soms koppige camera en de repetitieve gevechten is dit weer een Tomb Raider in topvorm. Het spel is niet perfect, maar het is kwalitatief beter dan de uitermate goede games Tomb Raider: Legend en Tomb Raider Anniversary. Helaas heeft Crystal Dynamics dezelfde terugkerende probleempjes nog steeds niet opgelost. Iedereen die zich heeft vermaakt met Legend of Anniversary kan dit spel blind halen, want boven alles is dit gewoon weer een heerlijk, episch Lara Croft-avontuur. De sterkste punten van de franchise, het puzzelen en het ontdekken, zijn er namelijk alleen maar beter op geworden.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Mooiste Tomb Raider tot nu toe. Lara op haar best. Adrenaline headshots zijn cool. Het puzzelen is steengoed. Genoeg te verzamelen
  • Minpunten
  • Slechte AI maakt gevechten eentonig. Camera werkt vaak niet mee. Enkele omgevingen ogen wat ongeïnspireerd

Artikelen

Screenshots